top icon
Επικαιρότητα

Πράσινο φως για τον κάθετο άξονα «Δράμα – Αμφίπολη»

Ο κάθετος άξονας «Δράμα – Αμφίπολη» βρίσκεται μέσα στις πέντε σημαντικές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κάθετος άξονας «Δράμα – Αμφίπολη» αφορά στον βασικό άξονα από τη Δράμα ως την Αμφίπολη (Παλαιοκώμη). Είναι συνολικού μήκους περίπου 43 χλμ. και θα κατασκευαστεί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της κύριας αρτηρίας, την κατασκευή δύο νέων τμημάτων και τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς, με εννέα κόμβους. Η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022, με προϋπολογισμό περίπου 249 εκατομμύρια ευρώ.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 3 χρόνια και η περίοδος λειτουργίας και συντήρησης είναι 27 χρόνια. Στις 11 Απριλίου 2023, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού. Στις 29 Απριλίου 2024 ανοίχθηκαν οι προσφορές των Συμμετεχόντων κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης του ανταγωνιστικού διαλόγου. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών των προεπιλεγέντων υποψηφίων θα γίνει μέσα σε μήνα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου αναμένεται τον Ιούλιο του 2024.

Η σύνταξη τεύχους υποβολής δεσμευτικών προσφορών εκτιμάται για το Νοέμβριο του 2024. Έπεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, η ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, η οριστικοποίηση συμβατικών εγγράφων και η υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης. Αυτή εκτιμάται στο τέλος του 2025.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ