top icon
Επικαιρότητα

Πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» – Λήγει η προθεσμία για την αίτηση

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», που ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και αφορά επιδοτήσεις για την εγκατάσταση περισσότερων από 8.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, πλησιάζουν στη λήξη της προθεσμίας τους.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών βάσει του προγράμματος “Φορτίζω Παντού” ήταν η 11 Μαΐου 2023, ενώ ως τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της σχετικής δράσης ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2023. Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου έχει συμφωνηθεί να είναι η 31η Οκτωβρίου 2025. Αυτά προβλέπεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Δείτε την απόφαση εδώ, μαζί με την αναλυτική περιγραφή και τις προϋποθέσεις όλου του επιδοτούμενου προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος «Φορτίζω Παντού», είναι η εγκατάσταση περισσότερων από 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (300000 kW ως αθροιστική εγκατεστημένη ισχύς των σημείων αυτών) σε όλη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων αστικών, περιαστικών περιοχών καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, εντός λιμένων, αερολιμένων. Οι αιτήσεις από τις 11 Μαΐου θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://fortizopantou.gov.gr, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα.

fortizopantou

Δικαιούχοι των ενισχύσεων, που χορηγούνται με βάση το παρόν καθεστώς είναι οι φορείς επενδύσεων που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική Επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή καταβολής της ενίσχυσης και έχουν μία από τις ακόλουθες μορφές:

Εμπορικές εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ), Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.), Αστικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.), Κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, Δημόσιες και Δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ