top icon
Επικαιρότητα

Προς υπογραφή η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα παράκαμψης Γιάλοβας, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας)».

Η κατασκευή του μήκους 4,2 χιλιομέτρων συγκεκριμένου έργου στη Μεσσηνία θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, στην εξυπηρέτηση της συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, καθώς και στην άρση των προβλημάτων που δημιουργεί το γεγονός ότι ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γιάλοβας. Η παράκαμψη της Γιάλοβας έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025, και έχει χαρακτηρισθεί ως έργο «εθνικού επιπέδου». Παράλληλα έχουν κηρυχθεί οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται.

Γιάλοβα

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μέτρων, με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7 χιλιομέτρων με τα συνοδά της έργα (ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης πρανών και οπλισμένων επιχωμάτων, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμός, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.α.), ενώ ο προϋπολογισμός του φθάνει στα 37,35 εκατομμύρια ευρώ, με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ