top icon
Επικαιρότητα

Πρόστιμα 10.000 € σε 2 πρατήρια καυσίμων – Σε ποιες περιοχές βρίσκονται

Το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα 10.000 € σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων.

«Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στα πρατήρια υγρών καυσίμων της ελληνικής επικράτειας. Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις αφορούν μια επιχείρηση στην Αθήνα και άλλη μία στην Καλαμάτα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, με απόφαση του υπουργού Κώστα Σκρέκα, στα δύο βενζινάδικα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 €, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. αποτελεί έναν ενοποιημένο και ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών. Στο πεδίο εφαρμογής του, εντάσσεται η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η οποία συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία υπεραξίας των εμπορικών σημάτων, στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ