top icon
Επικαιρότητα

«Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» για τον Δήμο Ελασσόνας

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αφορά στη χωροθέτηση δημοσίων προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ελασσόνας.

Τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» αποτελούν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα. Μετά την διαβούλευση και την έκθεση διαβούλευσης η ομάδα Εργασίας της αναδόχου εταιρείας «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συγκέντρωσε και αξιοποίησε τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων, κυρίως επί της επιλογής των προτεινόμενων θέσεων χωροθέτησης σημείων επαναφόρτισης.

Προέκυψαν οι ακόλουθες προτεινόμενες θέσεις φόρτισης
42 θέσεις φόρτισης Ι.Χ.
3 θέσεις για τις ανάγκες των επαγγελματιών ΤΑΞΙ
5 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ
1 θέση φόρτισης οχημάτων φορτοεκφορτώσεων
1 θέση για τουριστικά λεωφορεία
5 θέσεις για τις ανάγκες της μικροκινητικότητας

Αναλυτικότερα, παρατίθενται οι σταθμοί φόρτισης του Σχεδίου ανά κατηγορία οχημάτων, με τις ακριβείς προβλεπόμενες θέσεις


Η χρηματοδότηση των Σ.Φ.Η.Ο. αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ανάπτυξής τους, καθώς όπως αναλύθηκε η υλοποίηση αυτών απαιτεί σημαντικό κεφάλαιο. Η χρηματοδότηση των αστικών μεταφορών και της κινητικότητας στους περισσότερους δήμους προέρχεται συνήθως από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, με μερική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό η χρηματοδότηση των Σ.Φ.Η.Ο. θα γίνει με Πόρους του Πράσινου Ταμείου, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται δράση για την επιδότηση ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου φόρτισης στα διοικητικά όρια των δήμων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που μπορεί να χρηματοδοτηθεί και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Καθοριστικός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του δικτύου της ηλεκτροκίνησης.

Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ και των Προγραμμάτων 2021-2027 υλοποιείται σταδιακά μέσα από την έκδοση εγκυκλίων και την υποβολή σχεδίων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία καταρτίζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ