top icon
Επικαιρότητα

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων για τον Δήμο Καλαμαριάς

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται και ο Δήμος Καλαμαριάς, με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που εκπονεί να προβλέπει 56 σημεία φόρτισης.

Τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χωροθετήθηκαν με σκοπό να καλύπτουν τις ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπεται να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν εντός του Δήμου Καλαμαριάς σε ορίζοντα 5ετίας. Έτσι, προβλέπεται η χωροθέτηση θέσεων φόρτισης για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες σε 56 σημεία στο Δήμο. Στα 36 από αυτά τα σημεία προτείνεται να τοποθετηθεί διπλός φορτιστής (διπλή πρίζα), με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός προτεινόμενων πριζών να είναι 92.

Προτείνεται η χωροθέτηση τεσσάρων θέσεων φόρτισης με σημείο επαναφόρτισης υψηλής ισχύος (ταχυ-φορτιστή) για χρήση από ηλεκτρικά ταξί σε 4 σημεία: Επί της οδού Χηλής 1, επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 119, επί της οδού Οδυσσέως και επί της οδού Περικλέους 32.

Παράλληλα προτείνεται η χωροθέτηση μιας θέσης φόρτισης για οχήματα τροφοδοσίας/φορτοεκφόρτωσης σε ένα σημείο: Σε θέση στάθμευσης στην οδό Μεταμορφώσεως 36. Όσον αφορά τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, προτείνεται η χωροθέτηση θέσεων φόρτισης για Α.με.Α. σε 3 σημεία στο Δήμο: Σε θέση στάθμευσης στην οδό Χηλής 1, επί της οδού Καραολή & Δημητρίου 55 και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης Δημαρχείου Καλαμαριάς.

Τέλος, για ποδήλατα/πατίνια (δίκυκλα), προτείνεται η χωροθέτηση 2 διπλών φορτιστών παράλληλα στον ποδηλατοδρόμο στην οδό
Μεταμορφώσεως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ