Επικαιρότητα Ελλάδα

Σχολικά λεωφορεία - παράταση προσωρινής ακινησίας και μετά τις 31 Μαΐου

Επεκτείνεται και μετά τις 31 Μαΐου η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας στα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν ταξινομήσει οι σχολικές μονάδες για τη μεταφορά μαθητών.

Η προσωρινή ακινησία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου και πλέον δύναται να παραταθεί, εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την επέλαση του κορονοϊού Covid-19. Φυσικά, ανάλογη δυνατότητα έχει δοθεί στα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης ή ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου για την περιήγηση των πόλεων.

Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποσαφηνίζει ότι όσοι επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ταξί πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους και να δείχνουν σε τυχόν ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη από το Νόμο βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε ενδεχόμενο εκτέλεσης διαδρομής από ταξί και όχημα ειδικής μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία-σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης πρέπει να έχει μαζί του και να δείχνει στον οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, στην οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.

Πηγή: www.thetoc.gr

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου