top icon
Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα το πρωτότυπο Skoda Vision 7S – Πού θα το δείτε από κοντά

Η Skoda φέρνει στη χώρα μας ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που δείχνει το μέλλον της μάρκας.

Το Vision 7S, το ηλεκτρικό concept car της Skoda, παρουσιάζεται για λίγες μόνο ημέρες στην Ελλάδα και αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη νέα σχεδιαστική και τεχνολογική φιλοσοφία της μάρκας.

Skoda

Κάθε λεπτομέρεια του μίνιμαλ, δυναμικού σχεδιασμού, οι πρωτοποριακές τεχνολογίες, τα δεκάδες Simply Clever χαρακτηριστικά, όλα οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα: το Vision 7S είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στην πρόσφατη ιστορία της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Skoda

Το αυτοκίνητο θα μπορεί οποιοσδήποτε να το δει από κοντά στο εμπορικό κέντρο Golden Hall από τις 15 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Skoda.

Τι γνωρίζουμε για το Vision 7S

Το επταθέσιο ηλεκτρικό concept της Skoda, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη το 2026, μας δείχνει επίσης και ποιές θα είναι οι σχεδιαστικές τάσεις που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα.

Skoda

Είναι σχεδιασμένο με βάση τη νέα φιλόσοφία «Modern Solid» και έχει αυτονομία περίπου 600 χιλιόμετρα, χάρη σε μια μπαταρία 89kWh που μπορεί να φορτίσει με ρυθμούς έως και 200kW.

Skoda

Η εξωτερική του εμφάνιση περιλαμβάνει μια σκληρυμένη όψη που ονομάζεται Tech Deck, συνοδευόμενη από την χαρακτηριστική μικρή μπροστινή μάσκα της Skoda, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται τόσο στα μεγαλύτερα όσο και στα μικρότερα αυτοκίνητα της εταιρείας. Αυτή πλαισιώνεται από νέους προβολείς σχήματος Τ, που αντικατοπτρίζονται στη σχεδίαση των πίσω φώτων.

Skoda

Οι μεγάλες ποδιές εμπρός και πίσω ολοκληρώνουν τη στιβαρή σχεδίαση. Αυτά αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικά χαρακτηριστικά σε όλη την γκάμα των ηλεκτρικών της Skoda, πέρα από τα SUV της. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Vision 7S concept είναι οι επτά κάθετοι αεραγωγοί τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, οι οποίοι τροφοδοτούν το σύστημα ψύξης και κατευθύνουν αέρα στα φρένα, κάτι που η Skoda λέει ότι θα υπάρχει στα επερχόμενα μεγαλύτερα μοντέλα της.

Skoda

Το πρωτότυπο Vision 7S διαθέτει πόρτες που ανοίγουν αντίθετα (κάτι που φυσικά δεν αναμένεται να βγει στην παραγωγή), μια οθόνη infotainment με προσανατολισμό που αιωρείται, φυσικά κουμπιά για συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ένα φαρδύ και λεπτό τιμόνι και, το πιο ασυνήθιστο, ένα παιδικό κάθισμα ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα. Τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda πρόκειται επίσης να ανανεώσουν το εσωτερικό τους, με την εταιρεία να θέλει να ενσωματώσει ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό για να βελτιώσει τη χρηστικότητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ