top icon
Επικαιρότητα

Tα μεγάλα οδικά έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα οδικά έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», συνολικού κόστους 1,33 δις ευρώ, θα λύσουν οριστικά μια σειρά χρόνιων προβλημάτων στις οδικές μας μετακινήσεις και στις μεταφορές.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πολύπαθος λόγω των μακροχρόνιων αναβολών του Βόρειος Οδικού Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), η ολοκλήρωση του οποίου υπολογίζεται πως θα κοστίσει συνολικά 427 εκατομμύρια ευρώ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα συνδέσει τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης κι αυτό θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του τουρισμού στο νησί, ενώ θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό και την οδική ασφάλεια.

Το δεύτερο μεγάλο έργο αφορά στον αυτοκινητόδρομο Τρίκαλα-Γρεβενά–Εγνατία Οδός, το οποίο περιλαμβάνει κεντρικό δρόμο, δρόμους εξυπηρέτησης, δρόμους σύνδεσης και συμπληρωματικές εργασίες, με συνολικό μήκος 70,5 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ο Ε65, που αποτελεί έναν από τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους και συνδέει την Κεντρική Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Το κόστος του έργου αυτού θα ανέλθει στα 452 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, υπάρχει και το πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, με συνολικό προϋπολογισμό 450 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με αυτό, θα υπάρξει αποκατάσταση του οδικού δικτύου και επισκευή επικίνδυνων οδοστρωμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας των οδικών μεταφορών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ελαττώνει τους κινδύνους οδικών ατυχημάτων και τις δυσβάστακτες συνέπειές τους (απώλειες ζωής, τραυματισμοί, αναπηρίες), ενώ θα έχει θετικές επιπτώσεις στις τουριστικές περιοχές τους θερινούς μήνες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ