top icon
Επικαιρότητα

Τα οδικά έργα που θα αλλάξουν τη Φθιώτιδα

Τα μακράς πνοής οδικά έργα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική της Φθιώτιδας, όπως αναφέρθηκαν από τον υπουργό και Υποδομών Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στο 2ο «Thermopylae Forum».

«Στη Φθιώτιδα αναπτύσσεται ιδιαίτερη θετική δυναμική σε όλο το φάσμα του τομέα των δημόσιων υποδομών και όχι μόνο» τόνισε ο Υπουργός και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο δεύτερο «Thermopylae Forum», που διοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και o δημοσιογραφικός Οργανισμός Lamia Report, με την τιμητική Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων. «Η περιοχή μπορεί να αισιοδοξεί, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δυναμική προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής και της συνολικής της ισχύος» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε αναλυτικά την πρόοδο 16 έργων στη Φθιώτιδα σε όλους τους τομείς των υποδομών. Τα τέσσερα από αυτά αφορούν τους οδικούς άξονες που θα αναβαθμίσουν τους τομείς της εμπορικής ανάπτυξης και της οδικής ασφάλειας.

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)
Τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση πριν από το εφετινό Πάσχα, αν δεν εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα στο μεσοδιάστημα.

οδικά έργα

Διαγώνιος Άξονας: Μπράλος – Άμφισσα
Έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία, έχουν εκκινήσει πρόδρομες εργασίες και έχουν ανοίξει μέτωπα του έργου. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την αναβάθμιση των δύο μονών σηράγγων σε δίδυμες σήραγγες μονής κατεύθυνσης. Επίσης, οι απαλλοτριώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Το δικαστήριο έχει οριστεί, μετά από αναβολή, για την 9η Απριλίου 2024. Τέλος, έχουν συνταχθεί τα πρωτόκολλα εγκατάστασης από το Δασαρχείο Άμφισσας και το Δασαρχείο Λαμίας, και έχουν παραδοθεί οι δασικές εκτάσεις. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 15η Αυγούστου 2027.

Οδικός Άξονας Λαμία – Καρπενήσι
Προχώρησε η νέα δημοπράτηση του έργου από την παράκαμψη της Μακρακώμης μέχρι το ανατολικό μέτωπο της Σήραγγας Τυμφρηστού. Στις 21 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, που προβλέπει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αίτησης συμμετοχής. Προέκυψαν έξι συμμετέχοντες. Θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο, με την πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς, από όπου και θα προκύψει ο ανάδοχος.

Ανακατασκευή Παραλιακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου και αναδιαμόρφωση του κόμβου εισόδου των Καμένων Βούρλων
Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ