top icon
Επικαιρότητα

Θετικό πρόσημο για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Καλά νέα για το Επικουρικό Κεφάλαιο, αφού μετά από πολλά χρόνια και επίπονες προσπάθειες από τις διοικήσεις του, οδηγείται σε πλεονασματικό ισολογισμό.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση του Επικουρικού, η φετινή χρήση αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο κατά 41 εκατομμύρια ευρώ, έναντι αρνητικού προσήμου 29,5 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ενώ το 2017 το Επικουρικό Κεφάλαιο εμφάνιζε καθυστερήσεις πληρωμών με χρονικό ορίζοντα από 24 έως 30 μήνες, πλέον αποζημιώνει την επόμενη ημέρα από την επίτευξη της συμφωνίας, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού.

Μειωμένες είναι πλέον και οι αιτήσεις αποζημιώσεων. Για τη χρονιά που διανύουμε υπολογίζεται ότι θα πληρωθούν 30 εκατομμύρια ευρώ, από 47 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι και 91 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2018. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα στοιχεία των ζημιών που εκκρεμούν. Δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει με 110 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 544 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν το 2017 και με τους φακέλους που εκκρεμούν να φτάνουν το 2022 τους 3.940, από 20.570 που ήταν το 2017. Πηγή: www.insurancedaily.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ