top icon
Επικαιρότητα

Πόσα εκατ. ευρώ έχει κοστίσει φέτος η εμπλοκή ανασφάλιστων οχημάτων σε τροχαία ατυχήματα;

Tα ανασφάλιστα οχήματα εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία τους στους δρόμους, ενώ εκτός των άλλων δημιουργούν και οικονομική αιμορραγία.

Όπως είναι γνωστό, οι επιπτώσεις από τις υλικές ζημιές και τους τραυματισμούς που προκαλούνται από ανασφάλιστα οχήματα, αποζημιώνονται μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου μετά από κάποιες διαδικασίες. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, στα 17,4 εκατ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των αποζημιώσεων που κατέβαλε το Επικουρικό Κεφάλαιο, προκειμένου να καλύψει 1.227 υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων. Από τις αποζημιώσεις αυτές τα 8,8 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, 6,9 εκατομμύρια ευρώ ζημιές από τροχαία ατυχήματα με ανασφάλιστα επιβατικά οχήματα και 2 εκατομμύρια ευρώ υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησαν άγνωστα αυτοκίνητα.

τροχαία ατυχήματα

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο σύνολο του 2022 το Επικουρικό Κεφάλαιο είχε καταβάλει σε αποζημιώσεις 47,6 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 30 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν υποχρεώσεις ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες είχαν ανακληθεί. Πηγή: www.insurancedaily.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ