top icon
Επικαιρότητα

Τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο

Η Ελληνική Eταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο, με θέμα «το μέλλον των παγκόσμιων ενεργειακών συστημάτων», από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανών προκλήσεων για τον ενεργειακό τομέα. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του Covid-19, γίνεται φανερό ότι η πανδημία έφερε στην επιφάνεια οικονομικά και κοινωνικά τρωτά σημεία, ενώ οι επιπτώσεις της στα ενεργειακά συστήματα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανείς.

Συν τοις άλλοις, η αντιμετώπιση των προκλήσεων του ενεργειακού τριλήμματος φαίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Η ανθεκτικότητα των εθνικών ενεργειακών συστημάτων εξαρτάται από το ενεργειακό τους μείγμα και τις αλλαγές που επιφέρει η απεξάρτηση από τον άνθρακα, η ψηφιοποίηση και η διαταραχή της ζήτησης. Επιπλέον, αν και καταβάλλονται προσπάθειες, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια και, ως εκ τούτου, η ενεργειακή ισότητα εξακολουθεί να υστερεί.

Όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των ενεργειακών συστημάτων, ο αγώνας πολλών εθνών για την απαλλαγή από τον άνθρακα αντισταθμίζεται από την ταχεία αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι τα διαφορετικά εθνικά πλαίσια οδηγούν σε αποκλίνουσες ενεργειακές πολιτικές και συναφές κόστος, δεν μπορεί να υπάρξει ένας μόνο τρόπος για μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θεσμικοί ηγέτες, καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και επιχειρηματικοί ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αντιμετωπίσουν όλα τα πιεστικά ζητήματα του ενεργειακού τομέα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ