top icon
Επικαιρότητα

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Το 20% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά ή PHEV έως το 2027

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο νέος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το πρόγραμμα της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βασίζεται σε 13 συνολικά πυλώνες–στόχους, αυστηρούς όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος, που καλούνται να πραγματοποιήσουν, πάντα με αποτελεσματικές πολιτικές προσαρμογής. Σύμμαχος στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή μετάβαση είναι μέσα σε 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Στόχος είναι επίσης η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη και αποτελεσματικότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και η υλοποίηση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ», «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Φωτοβολταïκά στέγης».

Ηλεκτρικά και plug-in hybrid 2 στα 10 αυτοκίνητα

Ακόμη, επιδίωξη είναι το 20% των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως το 2027. Την ίδια χρονιά, θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία 8.900 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών σε κοινόχρηστους χώρους αστικών κέντρων.

YPEN

Μεταξύ των 13 συνολικά στόχων βρίσκεται φυσικά και η προώθηση της έρευνας κοιτασμάτων φυσικού αερίου, η κατασκευή νέων σταθμών εισαγωγής LNG, η αναβάθμιση συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και οι διεθνείς διασυνδέσεις φυσικού αερίου. Ένας διαφορετικός στόχος είναι το πρόγραμμα GR-ECO για τα νησιά μας, με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία και την κυκλική οικονομία. Τέλος, θα δοθεί έμφαση στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων, με 570 χλμ. νέους ποδηλατοδρόμους σε όλη τη χώρα.

YPEN

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ