top icon
Κόσμος

Γερανός σηκώνει στα 107 μέτρα πτερύγιο ανεμογεννήτριας βάρους 25 τόνων (+video)

Η κινέζικη εταιρεία «XCMG» ανακοίνωσε ότι με το νέο της δημιούργημα έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη και βαρύτερη ανυψωτική ικανότητα μεταξύ των τροχοφόρων γερανών.

Η κινέζικη εταιρεία «XCMG» ανέφερε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2023 ο νέος τροχοφόρος γερανός της με την ονομασία «XCA3000» και με ανυψωτική ικανότητα 3.000 τόνων, πραγματοποίησε την πρώτη του επιχείρηση. Ο «XCA3000», ο μεγαλύτερος τροχοφόρος γερανός στον κόσμο, ολοκλήρωσε την πρώτη του αποστολή σε αιολικό πάρκο στο Yingkou, στην επαρχία Liaoning της Κίνας. Πιο συγκεριμένα, στο αιολικό πάρκο «Dashiqiao Xintai New Energy», ο «XCA3000» της «XCMG» σήκωσε ένα πτερύγιο ανεμογεννήτριας βάρους 25 τόνων και μήκους 95 μέτρων σε ύψος 107 μέτρων, επάνω στην πλήμνη της ανεμογεννήτριας.

Ο γερανός αυτός σχεδιάστηκε ειδικά για την ανέγερση ανεμογεννητριών. Η «XCMG» αναφέρει ότι μπορεί να εγκαταστήσει στην τελική της θέση μια άτρακτο ανεμογεννήτριας 5MW και βάρους 135 τόνων σε μόλις 30 λεπτά. Με ονομαστική ανυψωτική ικανότητα 3.000 τόνων, μπορεί να ανυψώσει 190 τόνους σε ύψος 160 μέτρων, θέτοντας νέο ρεκόρ για την υψηλότερη και βαρύτερη ανυψωτική ικανότητα μεταξύ των τροχήλατων γερανών, όπως υποστηρίζεται από την εταιρεία. Πηγή: www.theconstructionindex.co.uk

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ