top icon
Κόσμος

Η Ευρώπη «αγοράζει» τεχνογνωσία από την Κίνα

Όχι μια αλλά δύο ευρωπαϊκές premium αυτοκινητοβιομηχανίες είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνία με την Chery προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μια από τις ηλεκτρικές πλατφόρμες της κινεζικής εταιρείας.

Η Chery Auto είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με μια premium ευρωπαϊκή μάρκα προκειμένου η τελευταία να χρησιμοποιήσει μια από τις πλατφόρμες της κινεζικής μάρκας, δήλωσε ο Yin Tongyue, πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Wuhu.

«Δύο premium ευρωπαϊκές μάρκες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας. Θα υπογραφεί συμφωνία με μία από αυτές, που είναι πιο premium μάρκα από εμάς», είπε ο Yin Tongyue.

Ο Yin Tongyue είπε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη που ξεκινά την Τρίτη.

Εκτός από τις δύο μάρκες με τις οποίες η Chery ολοκληρώνει τις συνεργασίες της. η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με δύο ακόμα μάρκες για πιθανές συνεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Chery πλησιάζει σε συμφωνία προκειμένου να κατασκευάσει τα αυτοκίνητά της στην Ισπανία, στην πρώτη της μονάδα στην Ευρώπη, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η ισπανική κυβέρνηση. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην παραγωγή οχημάτων Chery στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης το οποίο η Nissan έκλεισε το 2021.

Στην Κίνα, η Chery έχει μια κοινοπραξία με την Jaguar Land Rover για την κατασκευή οχημάτων των Jaguar και Land Rover σε ένα εργοστάσιο που έχει την έδρα του στην πόλη Changshu.

Διαβάστε επίσης: Η Chery είναι έτοιμη για την απόβασή της στην Ευρώπη

Chery

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ