top icon
Κόσμος

Μια ακόμα εταιρεία από την Κίνα κάνει απόβαση στην Ευρώπη – Ποιά είναι;

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας πραγματοποιούν ολομέτωπη πλέον επίθεση και στη γηραιά ήπειρο με μια ποικιλία συμβατικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Και αυτή είναι η νεότερη εξ αυτών.

Η έλευση στα αυτοκινητικά… χωράφια της γηραιάς ηπείρου των Κινέζων κατασκευαστών είναι πλέον γεγονός. Η νεότερη από αυτές είναι η σχετικά άγνωστη στην Ευρώπη Chery, η οποία σκοπεύει να λανσάρει SUV μοντέλα όχι από μια, αλλά από τρεις στο σύνολο μάρκες της τα επόμενα δύο χρόνια.

Μάλιστα, η Chery σκέφτεται σοβαρά πλέον να δημιουργήσει μέσα στο 2024 μια νέα μονάδα συναρμολόγησης όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερο στέλεχός της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Chery διαθέτει ήδη 10 εργοστάσια συναρμολόγησης εκτός Κίνας. – το 2022 η Chery εξήγαγε 450.000 αυτοκίνητα ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Όπως είναι προφανές, η Chery, η Νο. 8 αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων το 2022, εντάσσεται και αυτή με τη σειρά της σε έναν αυξανόμενο αριθμό κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών – από την «μεγάλη» BYD και την MG Motor έως μικρότερους παίχτες όπως οι Xpeng και Nio.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chery Europe, Jochen Tueting, δήλωσε στο Reuters ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει τις μάρκες Omoda και Jaecoo σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Chery Omoda 5

Omoda 5

Μέχρι το τέλος του 2025, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τρία μοντέλα SUV για κάθε μάρκα, με ένα μείγμα πλήρως ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών και συμβατικών αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν διαφορετικά μέρη της Ευρώπης. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είναι υψηλότερες, για παράδειγμα, στις χώρες της δυτικής Ευρώπης από ό,τι στις νότιες αγορές, είπε ο Jochen Tueting.

«Εστιάζουμε σε μεγάλο βαθμό με αυτές τις δύο μάρκες στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε σημαντικές πωλήσεις σχετικά γρήγορα».

Η τρίτη μάρκα της Chery που θα «πατήσει» στην Ευρώπη είναι η Exlantix, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο του μόνο με πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τις αρχές του 2025, δήλωσε ο Jochen Tueting.

Αργότερα φέτος, η Chery θα δώσει το πράσινο φως για τις πωλήσεις στην Ισπανία του «πεντάστερου» στις δοκιμές του Euro NCAP Omoda 5, ενώ τόσο μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και μια πλήρως ηλεκτρική θα είναι διαθέσιμη και στη Γερμανία.

Το Omada 5 θα διατίθεται έναντι περίπου 30.000 ευρώ, δήλωσε ο Jochen Tueting.

Chery Omoda 5

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ