top icon
Επικαιρότητα

Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009

Δέκα μοντέλα διεκδικούν την ψήφο των δημοσιογράφων – εκλεκτόρων από 8 περιοδικά αυτοκινήτου. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί, σε ειδική εκδήλωση, το μοντέλο που θα εκλεγεί από τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου ως το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2009. Τα αυτοκίνητα που διεκδικούν την ψήφο είναι τα Alfa Romeo MiΤo, Audi A4, Ford Fiesta, Honda Jazz, Mazda 6, Seat Ibiza, Skoda Superb, VW Golf, VW Scirocco και VW Tiguan.
 
Έως και πέρσι, η οργανωτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους εκπροσώπους 7 περιοδικών και συγκεκριμένα από τους 4 Τροχούς, το Car and Driver, το Drive, το Autocar, το Top Gear, το Car και το Evo. Από φέτος στη διαδικασία συμμετέχει και το AUTO BILD Hellas, με 5 δημοσιογράφους – εκλέκτορες.
 
Η ψηφοφορία του κάθε εκλέκτορα δεν κοινοποιείται στους υπόλοιπους, ακόμη και αν αυτοί εργάζονται στο ίδιο περιοδικό. Κάθε εκλέκτορας έχει στη διάθεσή του 25 βαθμούς, τους οποίους πρέπει να κατανείμει σε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα της δεκάδας, με μέγιστο όριο ανά μοντέλο τους 10 βαθμούς. Παράλληλα αιτιολογεί – με δήλωσή του – τη βαθμολόγηση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικητής ανακηρύσσεται το μοντέλο που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες πρώτες θέσεις μεταξύ των 8 περιοδικών – εκλογέων. Το 2007 νικητής είχε αναδειχθεί το Seat Leon και πέρσι το Kia cee’d.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ