top icon
Επικαιρότητα

Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010: Skoda Yeti

To Skoda Yeti είναι ο νικητής της τελικής ψηφοφορίας για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010»

To Skoda Yeti είναι ο νικητής της τελικής ψηφοφορίας για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010», το αποτέλεσμα της οποίας ανακοινώθηκε σε μια όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός»
 
Η ψηφοφορία των δημοσιογράφων των οκτώ περιοδικών («4Τροχοί», «Car & Driver», «Drive», «Autocar», «Car», «Evo», «Top Gear», «Auto Bild Hellas») και των δύο εφημερίδων («Έθνος» και «Πρώτο Θέμα») που συμμετείχαν στο θεσμό αφορούσε στα 10 υποψήφια μοντέλα που έλαβαν μέρος στην τελική φάση του φετινού διαγωνισμού και τα οποία ήταν τα εξής: BMW X1, Honda Insight, Kia Soul, Mercedes E-Class, Opel Insignia, Renault Megane, Skoda Yeti, Toyota iQ, Toyota Prius και VW Polo. Νικητής για το 2010 -όπως προαναφέραμε- αναδείχθηκε το Skoda Yeti, ενώ η συνολική τελική βαθμολογία ήταν η κάτωθι:
 
Skoda Yeti 220
VW Polo 190
Toyota iQ 119
Mercedes E Class 114
Renault Megane 111
Toyota Prius 101
Opel Insignia 63
Honda Insight 62
BMW X1 40
Kia Soul 30
Αναλυτικότερα, οι δημοσιογράφοι του περιοδικού «4Τροχοί» Νίκος Κουνίτης, Χρήστος Αποστολόπουλος, Ελένη Ξενάκη, Σωτήρης Τσαντίλης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης ψήφισαν ως εξής:

Νίκος
Κουνίτης: BMW X1 1, Honda Insight 2, Kia Soul 1, Mercedes E Class 2, Opel Insignia 2, Renault Megane 2, Skoda Yeti 5, Toyota iQ 3, Toyota Prius 3, VW Polo 4.

Χρήστος
Αποστολόπουλος: BMW X1 1, Honda Insight 3, Kia Soul 1, Mercedes E Class 2, Opel Insignia 1, Renault Megane 1, Skoda Yeti 3, Toyota iQ 4, Toyota Prius 4, VW Polo 5.

E
λένηΞενάκη: BMW X1 1, Honda Insight 2, Kia Soul 1, Mercedes E Class 1, Opel Insignia 2, Renault Megane 2, Skoda Yeti 4, Toyota iQ 5, Toyota Prius 3, VW Polo 4.

Σωτήρης
Τσαντίλης: BMW X1 1, Honda Insight 3, Kia Soul 1, Mercedes E Class 1, Opel Insignia 1, Renault Megane 2, Skoda Yeti 4, Toyota iQ 3, Toyota Prius 4, VW Polo 5.

Παναγιώτης
Τριανταφυλλίδης: BMW X1 1, Honda Insight 3, Kia Soul 1, Mercedes E Class 1, Opel Insignia 1, Renault Megane 2, Skoda Yeti 3, Toyota iQ 5, Toyota Prius 4, VW Polo 4.
 
Στη φετινή διοργάνωση για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά και «Βραβείο Ασφάλειας», το οποίο απονεμήθηκε στη Volvo και παρελήφθη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volvo Car Hellas κ. Ιωάννη Πετούλη.
 
Στην εκδήλωση, που άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» δημοσιογράφος και εκδότης των «4Τροχών» κ. Κώστας Καββαθάς, παραβρέθηκε εκ μέρους της Πολιτείας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της Οδικής Ασφάλειας και στα όσα μπορούν να γίνουν ώστε στο άμεσο μέλλον να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Στο ίδιο θέμα επικεντρώθηκε και ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σκαρλάτος, που και αυτός με τη σειρά του εξήρε το ρόλο του Ειδικού Τύπου στο να γνωρίσει ο Έλληνας καλύτερα το αυτοκίνητο και να κινδυνεύει λιγότερο στους δρόμους. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, που φιλοξένησε την τελική φάση του θεσμού, ο οποίος διεξήχθη με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Τέλος, το «παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη χρονιά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και στα όσα θα πρέπει να γίνουν ώστε αυτή να βελτιωθεί και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του 2010.   
 
Όπως κάθε χρόνο, το θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» τα στελέχη των εταιρειών αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου, που είχαν μια ακόμη ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν δημιουργικές απόψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ