top icon
Επικαιρότητα

Επεκτείνεται το εργοστάσιο μπαταριών της BMW Brilliance Automotive στην Κίνα

Η κοινοπραξία των BMW και Brilliance στην Κίνα προετοιμάζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς για τη νέα ηλεκτρική εποχή στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

Για να επιτευχθεί αυτό, η BMW προσαρμόζει τις παραγωγικές της δομές έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη. Έτσι, μόλις επτά μήνες μετά τα εγκαίνια του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στην Κίνα, η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) θέτει σήμερα τα θεμέλια για μια εκτεταμένη επέκταση της συγκεκριμένης μονάδας.

Στο «High-Voltage Battery Center Phase II», όπως επισήμως ονομάζεται, η BBA θα παράγει μεταξύ άλλων τις νέες και πιο ισχυρές μπαταρίες της τεχνολογίας eDrive της πέμπτης πλέον γενιάς, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε πρώτη φάση στην πλήρως ηλεκτρική BMW iX3.

Θυμίζουμε πως η νέα BMW iX3, την οποία είδαμε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση του Πεκίνου πριν ένα μόλις μήνα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ) θα κατασκευαστεί στο στη μονάδα κατασκευής οχημάτων της BMW Brilliance Automotive που βρίσκεται στην πόλη Dadong, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το ως άνω εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της κοινοπραξίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για το BMW Group, αλλά και το σημείο αναφοράς πλέον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Με έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα να διατίθενται ήδη στη χώρα, το BMW Group υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα το 2017.

Η κοινοπραξία των BMW και Brilliance ιδρύθηκε το 2003. Μόνο πέρσι, οι «κοινές» μονάδες παραγωγής της BBA που βρίσκονται στις πόλεις Tiexi και Dadong κατασκεύασαν πάνω από 400.000 αυτοκίνητα για την εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, η μέγιστη κατασκευαστική δυναμική των δύο μονάδων αναμένεται το 2019 να αυξηθεί στις 520.000 μονάδες.

Σε αυτές τις μονάδες έχουν επενδυθεί τα 15 τελευταία χρόνια πάνω από 6,7 δις € απασχολώντας αυτή τη στιγμή περί τους 16.000 εργαζόμενους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ