top icon
Επικαιρότητα

Επέλαση στα SUV από τη Mitsubishi έως το 2021

Η ιαπωνική εταιρεία βάζει στο στόχαστρό της -διόλου τυχαία- την πιο αναπτυσσόμενη σε δημοτικότητα κατηγορία.

Η Mitsubishi, έχοντας… αποτάξει οριστικά κάθε ίχνος σπορτίφ αναζητήσεων μετά και την οριστική «αποχώρηση» από το προσκήνιο των θρυλικών, πλέον, EVO, φαίνεται να εστιάζει την προσοχή της στα crossover μοντέλα, τα οποία θα συνδυαστούν με την «καθαρή» τεχνολογία PHEV.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Mitsubishi σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο crossover (ή SUV, αν προτιμάτε) κάθε χρόνο μέχρι και το 2021. Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα βάλει στο στόχαστρό του το πετυχημένο Juke της Nissan και θα βασίζεται στο πρωτότυπο eX. Αρχικά, το αυτοκίνητο αυτό θα διατίθεται με μια… φουλ ηλεκτρική κινητήρια μονάδα, ενώ αργότερα το ντεμπούτο τους θα κάνουν και εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες –ντίζελ και βενζίνης.

Αμέσως μετά, η Mitsubishi αναμένεται να… ανέβει κατηγορία, λανσάροντας ένα SUV που θα τοποθετείται ανάμεσα στα ASX και Outlander. Σημείο αναφοράς για το μοντέλο αυτό θα είναι το πρωτότυπο XR-PHEV II που είδαμε πριν δώδεκα μήνες στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Χρονικά, η πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Στα σκαριά, ασφαλώς, υπάρχει και ο αντικαταστάτης του Outlander, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα, το «μεγάλο» αυτό SUV της ιαπωνικής εταιρεία θα είναι διαθέσιμο με αμάξωμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά ενήλικους επιβάτες.

Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το «αειθαλές» Pajero μ’ ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο, ναι μεν θα μοιάζει με… SUV, ωστόσο θα διατηρεί τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του προγόνου του. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες θα κρύβονται το πλαίσιο αλλά και τα μηχανικά μέρη του «επαγγελματικού» L200._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ