top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται και έκδοση τούρμπο για το νέο Mazda MX-5!

Η ιαπωνική εταιρεία σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον μια δυνατότερη έκδοση του νέου MX-5, συνοδευόμενη από τα αρχικά MPS.

Η ιαπωνική εταιρεία σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον μια δυνατότερη έκδοση του νέου MX-5, συνοδευόμενη από τα αρχικά MPS.

Μπορεί ακόμα να μην έχει καν ξεκινήσει η επίσημη διάθεσή του στις κατά τόπους αγορές, παρʼ όλα αυτά, όμως, το νέο MX-5 με την κωδική ονομασία ND έχει ήδη καταφέρει να… ταράξει, για μία ακόμα φορά, τα νερά στην κατηγορία των ανοιχτών, διθέσιων οχημάτων, καθώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα απολαυστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο, με περιορισμένο βάρος που δεν υπερβαίνει τα 1.000 κιλά, ιδανική κατανομή ανάμεσα στους δύο άξονες και κορυφαία θέση οδήγησης, ακόμα και στη βασική του έκδοση, που κινείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων της γενιάς SKYACTIV, με ισχύ 131 «μόλις» ίππων. Αν μη τι άλλο, η επερχόμενη 2λιτρη έκδοση του μοντέλο πρόκειται να ανεβάσει σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα τον πήχη των προσδοκιών, αποδίδοντας περί τους 157 ίππους. Ωστόσο, τα παραπάνω «επιτεύγματα» φαίνεται να μην ικανοποιούν τόσο τους ίδιους τους ιθύνοντες της Mazda, όσο φυσικά και τους απανταχού λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, Kudo Hidetoshi, η Mazda σκοπεύει να παρουσιάσει μια ακόμα πιο γρήγορη και σπορτίφ εκδοχή του μοντέλου, πιθανότατα με τα συνοδευτικά αρχικά MPS. Κάτω από το καπό της θα φιλοξενείται ένας κινητήρας τούρμπο, με «μικρή» χωρητικότητα, και όχι κάποιο ατμοσφαιρικό σύνολο «πολλών» κυβικών, το οποίο, ενδεχομένως, να χαλούσε την ιδανική αναλογία βάρους του νέου MX-5. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο Kudo Hidetoshi, «με δεδομένο τον 10ετή κύκλο ζωής του νέου μοντέλου, έχουμε στη διάθεσή μας άφθονο χρόνο ώστε να εξελίξουμε ιδανικά μία τέτοια έκδοση». Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν και μάλιστα, συναρπαστικών!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ