top icon
Επικαιρότητα

Έρχονται 8 νέα RS μοντέλα από την Audi έως το 2018

Ποσοτική και όχι μόνο ενίσχυση στην άτυπη οικογένεια μοντέλων RS της Audi. Υπό την πίεση, ασφαλώς του επιτυχημένου εγχειρήματος της AMG.

Η Audi σχεδιάζεται να διπλασιάσει μέσα στους προσεχείς 18 μήνες τα σπορ μοντέλα της οικογένειας RS σε μια προσπάθεια που στοχεύει, από τη μια μεριά στην ενίσχυση του δυναμικού προφίλ της μάρκας και από την άλλη στη βελτίωση της θέσης στον εμπορικό στίβο των επιμέρους αγορών απέναντι στην ομοεθνή AMG. Την παραπάνω πρόθεση, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του o Stephan Winkelmann, το νέο αφεντικό του σπορτίφ παρακλαδιού της μάρκας, ο οποίος μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο υπηρετούσε τον γερμανικό όμιλο εταιρειών από τη θέση του CEO στην ομόσταυλη Lamborghini.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, η εταιρεία διαθέτει στις τάξεις έξι στο σύνολο RS μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων εκδόσεων των TT Coupe και Roadster. Ποια μοντέλα θέτουν… υποψηφιότητα προκειμένου να ενταχθούν και αυτά με τη σειρά τους στη γκάμα των εκδόσεων RS της Audi; Πρώτο και καλύτερο, το Q5 και εν συνεχεία το «μικρό» Α1, το μεσαίο Α4 και, όπως όλα δείχνουν, το R8, το οποίο αναμένεται να… αγριέψει ακόμα περισσότερο.

Σε αντίθεση με την AMG, η οποία αποτελεί ένα ανεξάρτητο παρακλάδι της Mercedes-Benz, η Audi φαίνεται να μην ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο διατηρώντας εντός της… παιδιάς της όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές ειδικές εκδόσεις της με τα διακριτικά RS._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ