top icon
Επικαιρότητα

Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Honda NSX!

Όπως όλα δείχνουν, η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει τη δυναμική επάνοδό της στην κατηγορία των super cars αναβιώνοντας, εντός των προσεχών ετών, το θρυλικό NSX, η εμπορική πορεία του οποίου ανεκόπη το 2005.

Όπως όλα δείχνουν, η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει τη δυναμική επάνοδό της στην κατηγορία των super cars αναβιώνοντας, εντός των προσεχών ετών, το θρυλικό NSX, η εμπορική πορεία του οποίου ανεκόπη το 2005.
 
Οι διαδικτυακές και όχι μόνο… συζητήσεις σχετικά με την επάνοδο της Honda στην κατηγορία των υπερ-κατασκευών αναβιώνουν ξανά, και μάλιστα με ακόμα πιο έντονο τρόπο, με τα δημοσιεύματα στον αμερικάνικο –κυρίως- ηλεκτρονικό τύπο να μεταδίδουν πως οι Ιάπωνες έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας πρότασής τους. Βέβαια, προκειμένου η τελευταία να… ενταχθεί αρμονικά στο οικολογικό πνεύμα της εποχής μας, είναι ιδιαίτερα πιθανό να κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα αποτελείται από έναν εξελιγμένο βενζινοκινητήρα και έναν αρκετά αποτελεσματικό σε απόδοση και συμπαγή σε διαστάσεις ηλεκτροκινητήρα. Προς το παρόν, πάντως, κανείς δεν ξέρει αν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του νέου NSX θα είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος ή στο κέντρο του αμαξώματος, όπως συνέβαινε άλλωστε και με τον θρυλικό πρόγονο του μοντέλου. Σε αντίθεση, ωστόσο, κάτι παραπάνω από βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως το νέο, 2θέσιο κουπέ της Honda θα «πατά» σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πατώματος του νέου Accord, ούτως ώστε το συνολικό κόστος εξέλιξης (και κατασκευής, ασφαλώς) να περιοριστεί σε λογικά επίπεδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι Ιάπωνες πρόκειται να «επιστρατεύσουν» έναν νέο V6 κινητήρα, με χωρητικότητα κοντά στα 3,5 λίτρα και συνδυαστική ισχύ που σίγουρα θα ξεπερνά τους 400 ίππους. Όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, η κίνηση θα μεταδίδεται –ως γνήσιο σπορ κουπέ- στους πίσω τροχούς, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Ιάπωνες να εξελίξουν μία νέα εκδοχή του συστήματος τετραδιεύθυνσης του «παλαιού» NSX.
 
Πότε αναμένεται να δούμε δια ζώσης το νέο κουπέ της Honda; Βασιζόμενος κανείς στα ίδια δημοσιεύματα, η έλευση του νέου NSX δεν τοποθετείται πριν από τις αρχές του 2014, αν και το πιο πιθανό είναι πως ο ακριβής χρόνος παρουσίασής του θα εξαρτηθεί και από μια άλλη παράμετρο: τις κινήσεις των ανταγωνιστών του! Και ειδικότερα εκείνων της Toyota, η οποία σκέφτεται σοβαρά να αναβιώσει τη δική της εκδοχή στην κατηγορία των υπερ-αυτοκινήτων: τη νέα Toyota Supra! _X.A.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ