top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP: Οι πρωτεύσαντες του 2015

40 και πλέον δοκιμές πρόσκρουσης πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP μέσα στο 2015. Ας δούμε ποια μοντέλα διακρίθηκαν.

Τα αποτελέσματα που κάθε χρόνο προκύπτουν από τις δοκιμές που «παραδοσιακά πραγματοποιεί ο οργανισμός, αποτελούν εδώ και χρόνια το σημείο αναφοράς για τους μεγάλους και όχι μόνο τετράτροχους πρωταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Το Volvo XC90 είναι αναμφίβολα ένας από τους αριστεύσαντες του 2015, καθώς κατάφερε να αποσπάσει ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 97% στην προστασία των επιβατών και το… απόλυτο (100%) σε ότι αφορά στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας –ενεργητικής και παθητικής. Φυσικά, μετά απ’ όλα αυτά, το σουηδικό SUV κατετάγη πρώτο στην κατηγορία «Μεγάλα εκτός δρόμου μοντέλα».

Σε εκείνη των «Μικρών εκτός δρόμου μοντέλου», ο βασιλιάς έχει το όνομα Mercedes GLC, ενώ στην κατηγορία «Οικογενειακά», κυρίαρχη, με βραχεία όμως κεφαλή από το ιαπωνικό Toyota Avensis, ανακηρύχτηκε η Jaguar XE. Εν προκειμένω, η διαφορά υπέρ του βρετανικού μοντέλου κρίθηκε στο πλουσιότερο επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού σε ότι αφορά στα βοηθητικά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Στα «Μικρά οικογενειακά», το στέμμα ανήκει στο Infiniti Q30, το οποίο μάλιστα βαθμολογήθηκε με 81% στον τομέα της προστασίας των πεζών σε περίπτωση «επαφής» του αυτοκινήτου με αυτούς. Στην κατηγορία «Σούπερ μίνι», νικητής, ήταν το Honda Jazz, ενώ σε εκείνες των «Πολυμορφικών» και «Μεγάλων Πολυμορφικών», τα VW Touran και Ford Galaxy, αντίστοιχα.

Τέλος, στην κατηγορίας «Roadster», την πρωτοκαθεδρία απέσπασε το Mazda MX-5, παρ’ ότι βαθμολογήθηκε με 4 στο σύνολο αστέρια.

Δείτε αναλυτικά στο image gallery που ακολουθεί το «προφίλ» κάθε πρωταγωνιστή ανά κατηγορία όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ο οργανισμός EuroNCAP μέσα στο 2015._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ