top icon
Επικαιρότητα

FCA: Η Magneti Marelli ανεξαρτητοποιείται

Η Sergio Marchionne ετοιμάζει τις τελευταίες του κινήσεις προκειμένου η Magenti Marelli να «απαγκιστρωθεί» από τους κόλπους της Fiat Chrysler Automobiles.

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα χνάρια του spin-off της Ferrari, η FCA ετοιμάζεται να πράξει κάτι αντίστοιχο με μία ακόμα εταιρεία της. Όχι με την Alfa Romeο ή την Maserati, όπως πολλάκις έχει γραφτεί στο παρελθόν στο διεθνή Τύπο, αλλά με την Magneti Marelli, η οποία, ως γνωστόν αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής.

«Ο διαχωρισμός θα αποφέρει αξία στους μετόχους της FCA παρέχοντας παράλληλα την απαραίτητη επιχειρησιακή ευελιξία για τη στρατηγική ανάπτυξη της Magneti Marelli τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο Sergio Marchionne, ο οποίος προσέθεσε τα εξής:

«Η κίνηση αυτή αποτελεί βασικό συστατικό του νέου επιχειρηματικού σχεδίου 2018-2022 που θα εκπονηθεί τον Ιούνιο».

Η FCA δήλωσε ότι το spin-off της Magenti Marelli υπόκειται σε εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και πως η τελική-τυπική έγκριση αναμένεται να παρθεί τις προσεχείς μέρες από το διοικητικό συμβούλιο της Fiat. Οι μετοχές της Magneti Marelli αναμένεται να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ξεκαθάρισε η FCA.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σύμβουλοι της FCA εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο μιας πιθανή αρχικής δημόσιας προσφοράς για την Magneti Marelli προκειμένου να συγκεντρώσουν κεφάλαια που θα μείωναν το χρέος της FCA. Εντούτοις, η οικογένεια Agnelli, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της FCA , επέλεξε την «απαγκίστρωση» της εταιρείας από τη μητρική, κάτι που δεν θα μεταβάλλει το μερίδιο της στην Magneti Marelli.

Η Magneto Marelli, η οποία ιδρύθηκε το 1919, παράγει συστήματα φωτισμού, εξαρτήματα κινητήρων και ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου τους, μαζί με συστήματα ανάρτησης, και πολλά ακόμα άλλα εξαρτήματα. Απασχολεί δε περίπου 43.000 εργαζομένους καταλαμβάνοντας τη θέση 28 ανάμεσα στους 100 πιο μεγάλους προμηθευτές εξαρτημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 8,23 δις δολάρια._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ