top icon
Επικαιρότητα

Γαλλία: Τέλος εποχής για τους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης από το 2040 και εξής

Αυτή τουλάχιστον είναι η εκπεφρασμένη πλέον πρόθεση των κυβερνώντων στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, Nicolas Hulot.

Στα πλαίσια μιας προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Nicolas Hulat, δήλωσε πως στόχος της πολιτείας είναι η απαγόρευση των πωλήσεων όλων των πετρελαιοκίνητων, βενζινοκίνητων αλλά και υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων, όχι μόνο στην πόλη του φωτός, αλλά στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, από το 2040 και εξής. Σύμφωνα με τον Hulat, η νέα κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί η Γαλλία να μια χώρα «πλήρως απαλλαγμένη από εκπομπές άνθρακα» το αργότερο έως το 2050.

Διόλου τυχαία, οι παραπάνω δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, έρχονται στην επιφάνεια λίγες μόλις μέρες μετά τη δημόσια δέσμευση του Προέδρου της χώρας, Emmanuel Mcron, να καταστήσει τη Γαλλία ως την «ηγέτιδα χώρα στον πόλεμο ενάντια στην κλιματική αλλαγή».

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι το πρώτο βήμα προς την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι να προσφέρει στους πολίτες της χώρας σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την οριστική τοποθέτηση στο… ράφι όλων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που κατασκευάστηκαν πριν από το 1997, αλλά και των βενζινοκίνητων με χρονολογία κατασκευής πριν το 2001.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, σαφές είναι πλέον πως και η Γαλλία έρχεται να συμπορευτεί με χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία, οι οποίες με πρόσφατες ανακοινώσεις τους έχουν δεσμευτεί στον οριστικό «εμπορικό εξοστρακισμό» όλων των οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανία έχει θέσει ως χρονικό ορόσημο το 2030, ενώ η Νορβηγία το 2025._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ