top icon
Επικαιρότητα

GM: Κλείνει τη Saab

Το δεύτερο «ναυάγιο» στην πώληση της Saab, μετά την απόσυρση και της Spyker από τη διαδικασία, οδήγησε τη General Motors στην απόφαση να κλείσει τη Saab.

Το δεύτερο «ναυάγιο» στην πώληση της Saab μετά την απόσυρση από τη σχετική διαδικασία της Spyker, ύστερα από την αποχώρηση της Koenigsegg τον περασμένο μήνα, οδήγησε τη GM στην απόφαση να κλείσει τη Saab. H επίσημη ανακοίνωση της General Motors αναφέρει πως «ο αμερικανικός όμιλος θα συνεργαστεί με τη Saab, ώστε η σουηδική επιχείρηση να καταργηθεί σταδιακά, με τάξη και υπεύθυνο τρόπο. Δεν πρόκειται για μια πτώχευση ή αναγκαστική διαδικασία εκκαθάρισης. Κατά συνέπεια, θα καλυφθούν τα χρέη συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών των προμηθευτών, ενώθα καταργηθεί σταδιακά η παραγωγή και το κανάλι διανομής με μεθοδευμένο τρόπο».
 
Η Saab απασχολεί 3.400 εργαζομένους ανά τον κόσμο, οι περισσότεροι από τους οποίους στη Σουηδία. Η εταιρεία διαθέτει 1.100 αντιπροσώπους, για τους οποίους η GM θα συνεχίσει να προσφέρει τις απαιτούμενες εγγυήσεις μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης. Από πλευράς Σουηδικής κυβέρνησης η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα θλιβερή, ενώ τις επόμενες ημέρες κλιμάκιό της θα συναντηθεί στο Τρολχάταν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
 
Η GM είχε αποκτήσει ποσοστό 50% στη Saab το 1989, έπειτα από το διαχωρισμό της από τη Scania, έναντι ποσού 600 εκατ. δολαρίων. Το 2000 εξασφάλισε τον απόλυτο έλεγχο της σουηδικής εταιρείας, καταβάλλοντας 125 εκατ. δολάρια επιπλέον.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ