top icon
Επικαιρότητα

GM: νέα μείωση θέσεων εργασίας

Η General Motors έκανε γνωστό ότι θα μειώσει κατά 21.000 τις θέσεις εργασίας σε εργοστάσια στις ΗΠΑ έως τα τέλη του 2010, ενώ σταδιακά θα τερματίσει τη λειτουργία της Pontiac.

Η General Motors έκανε γνωστό ότι θα μειώσει κατά 21.000 τις θέσεις εργασίας σε εργοστάσια στις ΗΠΑ έως τα τέλη του 2010, ενώ σταδιακά θα τερματίσει τη λειτουργία της Pontiac, σε μία προσπάθεια μείωσης του κόστους. Οι περικοπές αφορούν σε ωρομίσθιους υπαλλήλους, ενώ η General Motors θα κλείσει τρία εργοστάσια, μειώνοντας τον αριθμό τους στις ΗΠΑ στα 34. Ακόμη, το δίκτυο των πωλητών της θα ελαττωθεί σε 3.605 άτομα από 6.246. Οι ανακοινώσεις αυτές περιέχονται στο φάκελο που κατέθεσε η General Motors στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το σύνολο της κρατικής βοήθειας που έχει εισπράξει η General Motors ανέρχεται σε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση είναι η 1η Ιουνίου. Εάν το σχέδιο δεν ικανοποιήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η General Motors θα υποβάλει αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ