top icon
Επικαιρότητα

H Bridgestone Eυρώπης απέκτησε την Tomtom Telematics

H Bridgestone Europe απέκτησε την Tomtom Telematics έναντι τιμήματος 910 εκατομμυρίων.

Η Bridgestone Europe NV/SA (Bridgestone), θυγατρική της Bridgestone Corporation στην EMEA, προέβη σε συμφωνία με την TomTom για την απόκτηση της τηλεματικής δραστηριότητάς της, έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς ύψους 910 εκατομμυρίων ευρώ. Η συναλλαγή φέρνει σε επαφή τη μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο με τον Νο 1 προμηθευτή ψηφιακών λύσεων στόλων στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων για συνδεδεμένα οχήματα. Η TomTom Telematics θα επιταχύνει την πορεία της Bridgestone προς την ηγετική θέση των λύσεων μετακίνησης στην περιοχή και ο συνδυασμός των δεδομένων και των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Bridgestone να πραγματοποιεί πωλήσεις ελαστικών σε συνδυασμό με λύσεις σε μία μεγαλύτερη βάση πελατών. Επιπλέον, η πρόσβαση στα δεδομένα θα ενισχύσει την ανάπτυξη εικονικών ελαστικών και δοκιμών της Bridgestone, καθώς και την αντίστοιχη καινοτομία των ελαστικών, η οποία θα ωφελήσει όλους.

Αυτή η τελευταία επένδυση έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες κινήσεις της Bridgestone για την ενίσχυση της ψηφιακής της τεχνολογίας στην EMEA. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δυνατότητες συλλογής δεδομένων από αισθητήρες, πλατφόρμες δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας σειράς ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών, όπως τα Tirematics, Mobox, FleetPulse και Bridgestone Connect.

Η TomTom Telematics, που πρωτοπορεί σε μια βιομηχανία με διψήφια νούμερα ανάπτυξης ανάπτυξης, ταιριάζει με την στρατηγική της Bridgestone, καθώς διαθέτει μια μεγάλη και αυξανόμενη εγκατεστημένη βάση χρηστών 860.000 οχημάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα από τα δύο τρίτα είναι επαγγελματικά. Διαθέτει ένα προσαρμοσμένο σύστημα go-to-market και μια ψηφιακή προσφορά υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει το WebFleet και το NextFleet. Οι ισχυρές, υποκείμενες τεχνολογίες που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων εδρεύουν σε μια ανοιχτή, κλιμακούμενη, ασφαλή πλατφόρμα, με περιβάλλον cloud. Χειρίζεται κατά μέσο όρο πάνω από 800 εκατομμύρια αναζητήσεις GPS, 3,3 εκατομμύρια ταξίδια και 200 εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα, σε ημερήσια βάση.

Η πλατφόρμα της επιτρέπει σε πελάτες όπως επαγγελματικούς στόλους, εταιρείες leasing ή εταιρικούς στόλους να καταστήσουν τις λειτουργίες τους πιο αποτελεσματικές. Επίσης, επιτρέπει συνεργασίες όπως με Διαχειριστές Αρχικού Εξοπλισμού, λόγω της βελτιωμένης εμπειρίας του οδηγού. Η ομάδα διαχείρισης της TomTom Telematics έχει πετύχει να αυξάνει συνεχώς την πελατειακή της βάση και να διατηρείται κερδοφόρα, ανά έτος. Η επιχείρηση έχει επίσης τοποθετηθεί πολύ καλά σε σχέση με την μελλοντική ανάπτυξη σε λύσεις στόλων και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, που βασίζονται σε δυνατότητες λογισμικού.

Η Bridgestone διαθέτει το τέλειο πακέτο για την επιτάχυνση της επιχείρησης TomTom Telematics. Μπορεί να αξιοποιήσει την ισχυρή επωνυμία της μάρκας, τη μεγάλη πελατειακή της βάση, την προτίμηση που έχει ως προμηθευτής από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων και στόλων παγκοσμίως και 2.600 σημεία πώλησης στην EMEA. Επιπλέον, η Bridgestone φέρνει τις κορυφαίες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και το Digital Garage που εδρεύει στη Ρώμη, αφιερωμένο στην ανάπτυξη λύσεων ψηφιακής κινητικότητας.

Η Bridgestone θα αποκτήσει όλα τα εκδοθέντα και εκκρεμή μετοχικά κεφάλαια της TomTomΤηλεματικής για χρηματική αντιπαροχή ύψους 910 εκατομμυρίων ευρώ, υπό την επιφύλαξη του συνήθους κλεισίματος εκκρεμοτήτων. Η εξαγορά χρηματοδοτείται με διαθέσιμα μετρητά στον ισολογισμό και αναμένεται να αυξηθεί κατά το πρώτο έτος. Η απόκτηση αφορά μόνο την επιχειρησιακή μονάδα τηλεματικής της TomTom. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Εξακολουθεί να υπόκειται στις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις, στη διαβούλευση με τα όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων της TomTom και στην έγκριση των μετόχων της TomTom. Σχετικά με αυτή τη συναλλαγή, η Morgan Stanley ενεργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Bridgestone και η Simmons & Simmons ενεργεί ως νομικός σύμβουλος._Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ