top icon
Επικαιρότητα

H Ford τρολάρει την Tesla για το ρυθμό παραγωγής της

Μέσω ενός αρκετά ειρωνικού tweet του, ο CEO της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong, τρολάρει τις χθεσινές ανακοινώσεις της Tesla που αφορούν στην παραγωγική δυναμική της αμερικάνικης εταιρείας του Elon Musk.

Χθες, η Tesla ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα πως ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 έφτασε σε εβδομαδιαία βάση τις 5.000 μονάδες, με τη συνολική πλέον δυναμική της αμερικάνικης εταιρείας να ανέρχεται -χάρη στη συμβολή των Model S και Χ- στις 7.000 μονάδες μέσα σε περίοδο 7 ημερών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση αυτή συνοδεύτηκε από ποικίλες διαδικτυακές αντιδράσεις από διάφορα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής -άλλα διθυραμβικά και άλλα, φυσικά, με μπόλικο σκεπτικισμό. Ανάμεσα τους, ωστόσο, εντοπίζει κανείς και αρκετά σχόλια που σάρκαζαν το επίτευγμα της μοναδικής «ηλεκτρικής εταιρείας» κατασκευής οχημάτων του πλανήτη. Όπως  εκείνο του CEO της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong, ο οποίος την Κυριακή που πέρασε ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το παρακάτω τιτίβισμα.

Αν μη τι άλλο, αυτό που προφανώς αδυνατεί να «χωνέψει» ο CEO της Ford Ευρώπης είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν πρόκειται απλώς για 7.000 αυτοκίνητα ανά βδομάδα, αλλά για σχεδόν 30.000 ηλεκτρικά οχήματα μέσα σε περίοδο 30 ημερών. Επίτευγμα ασφαλώς που μέχρι σήμερα κανένας άλλος κατασκευαστής οχημάτων δεν έχει καταφέρει. Ούτε καν μια εταιρεία-γίγαντας με ιστορία 100 και πλέον ετών, όπως η Ford, η οποία το 2017 κατάφερε να ταξινομήσει παγκοσμίως όχι περισσότερα από 1.817 ηλεκτρικά Focus σε περίοδο 12 μηνών και συνολικά 8.666 μέσα σε 7 χρόνια (από το 2011 μέχρι και τα τέλη του 2017). Εν αντιθέσει, ασφαλώς, με την «μικρή» Tesla, που το μήνα που διανύουμε συμπληρώνει αισίως μόλις 16 χρόνια ζωής στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα έχοντας, μόνο πέρσι, διαθέσει στις ανά τον κόσμο αγορές 101.312 ηλεκτρικά οχήματα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ