top icon
Επικαιρότητα

H Rolls-Royce Cullinan ανανεώνεται

H Cullinan, το πολυτελές SUV της Rolls-Royce, ανανεώνεται αισθητικά, και όχι μόνο, έξι χρόνια μετά τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Το εγχείρημα της Rolls-Royce -που ως γνωστόν αποτελεί ενεργό μέλος του BMW Group από το 1998- να εισέλθει με τη νέα Cullinan στα λημέρια των πολυτελών SUV, ακριβώς όπως είχαν ήδη πράξει οι Lamborghini, Aston Martin, Bentley και Porsche, είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας το 2018. Και τώρα, έξι χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για ένα μίνι… φρεσκάρισμα για το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας.

Διατηρώντας αναλλοίωτο το ιδιαίτερο όνομα της (σ.σ.: αξίζει να θυμίσουμε πως η προέλευσή του προέρχεται από το ομώνυμο διαμάντι, το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ, βάρους 621,35 γραμμαρίων και 3.106,75 καρατίων, το οποίο ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική τον Ιανουάριο του 1905), η νέα Cullinan MkII φέρει αρκετές αλλαγές στον εξωτερικό της σχεδιασμό. Σημείο αναφοράς εδώ είναι το εμπρός μέρος, όπου δεσπόζουν οι ανανεωμένοι προβολείς και τα… διευρυμένα φώτα ημέρας LED που κατεβαίνουν πλέον χαμηλά στον προφυλακτήρα, δίνοντας στην εμπρός όψη μια πιο επιβλητική, αν όχι περίεργη, εμφάνιση.

Rolls-Royce Cullinan

Από εκεί και πέρα, η φρεσκαρισμένη εμπρός όψη της Cullinan είναι απαλλαγμένη από τις λεπτές εισαγωγές αέρα που παλισίωναν τη μάσκα, με τις νέες να βρίσκονται χαμηλότερα και να διαθέτουν πλέον ελαφρά κλίση – ωστόσο, ο υπερμεγέθης αισθητήρας ραντάρ εξακολουθεί να είναι τοποθετημένος κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή, η μάσκα είναι τώρα φωτιζόμενη, όπως και στα ομογάλακτα μοντέλα της BMW (λέγε με X7), ενώ χαρακτηριστικοί είναι και οι τροχοί με τις θηριώδεις ζάντες των 23 ιντσών.

Rolls-Royce Cullinan

Μικρές προσαρμογές έχουν γίνει και στη διάταξη και εικόνα του εσωτερικού. Κάτω από το αναλογικό ρολόι βρίσκεται τώρα το Spirit of Ecstasy, ενω η επένδυση από ανθρακονήματα της έκδοσης Black Badge στο ταμπλό έχει όχι λιγότερες από έξι στρώσεις λάκας. Κάθε ένα από τα 23 κομμάτια είναι γυαλισμένο στο χέρι για να επιτευχθεί ένα φινίρισμα που χρειάζεται όχι λιγότερες από 21 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Rolls-Royce Cullinan

Η ειδική έκδοση Black Badge της ανανεωμένης Cullinan διαθέτει ένα εντυπωσιακό δερμάτινο εσωτερικό -Duality Twill, το αποκαλεί η Rolls-Royce- που χρησιμοποιεί 2,2 εκατομμύρια βελονιές και σχεδόν 18 χλμ.(!) κλωστής. Επίσης, αυτή η επένδυση διαθέτει 107.000 διατρήσεις των 0,8 και 1,2 χιλιοστών. Φυσικά, η επιλογή 7θέσιας διάταξης στο εσωτερικό παραμένει ως είχε. Εδώ, το πακέτο περιλαμβάνει δύο αναδιπλούμενα καθίσματα και ένα μικρό τραπεζάκι, που με στιλ… βασιλικό θα δώσουν σε δύο επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους εμβάζοντας στη φύση…

Rolls-Royce Cullinan

Στα απόκρυφα σημεία της Cullinan ξεχωρίζουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις (διπλά ψαλίδια εμπρός, πολλαπλών συνδέσμων πίσω), οι «ενεργές» αντιστρεπτικές δοκοί, το σύστημα τετρακίνησης (ευτυχώς, χωρίς κοντές σχέσεις…), αλλά και το αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής της ZF. Το βρετανικό SUV εξακολουθεί να κινείται από τον γνωστό biturbo V12 κινητήρας των 6,75 λίτρων o οποίος αποδίδει 572 για την περίσταση ίππους, που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Rolls-Royce Cullinan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rolls-Royce Cullinan
  • Rolls-Royce Cullinan
  • Rolls-Royce Cullinan
  • Rolls-Royce Cullinan
  • Rolls-Royce Cullinan
  • Rolls-Royce Cullinan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ