top icon
Κόσμος

Ποια μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτου ετοιμάζει απολύσεις

Μέχρι και 10.000 θέσεις εργασίας είναι στον αέρα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο εξορθολογισμού των οικονομικών της βρετανικής εταιρείας.

Μια συμβουλευτική ομάδα ανέλαβε τον εξορθολογισμό των οικονομικών της Rolls-Royce, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.

Όπως αποκαλύφθηκε πρέπει να βελτιωθούν διάφορες λειτουργίες της εταιρείας προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Ένα μέρος του σχεδίου εξυγίανσης περιλαμβάνει τη συνένωση μη κατασκευαστικών τμημάτων σε κάθε ένα από τα τμήματα αεροναυπηγικής, άμυνας και συστημάτων ενέργειας.

Το αποτέλεσμα προδιαγράφεται δυσοίωνο για τους εργαζόμενους, καθώς από την κίνηση αυτή θα μπορούσαν να καταργηθούν έως και το 10% των συνολικών θέσεων εργασίας που είναι 30.000.

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce

Ποιοι είναι οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν

Σύμφωνα με τους Times, τα κεντρικά γραφεία στο Derby είναι πιθανότερο να πληγούν περισσότερο από τις επικείμενες περικοπές, καθώς οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται από αυτό το σημείο.

Από την άλλη, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το εργατικό δυναμικό της. «Εργαζόμαστε με ρυθμό για τον μετασχηματισμό μας και μόνο ένα τμήμα αυτών των αλλαγών αφορά την επίτευξη οργανωτικής αποδοτικότητας”, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ