top icon
Κόσμος

Amethyst Droptail – Ένα μοναδικό αριστούργημα από την Rolls-Royce

Η Rolls-Royce παρουσιάζει το Amethyst, ένα μοναδικό αριστούργημα που εντάσσεται στις μόλις τέσσερις μονάδες Droptail που θα κατασκευαστούν, οι οποίες μοιράζονται ένα κοινό στυλ αμαξώματος, όπου όμως οι ατομικές και ιδιαίτερα προσωπικές παραγγελίες αφηγούνται τη μοναδική ιστορία του ιδιοκτήτη κάθε αυτοκινήτου.

Το Amethyst Droptail είναι εμπνευσμένο από τον πολύτιμο λίθο αμέθυστο, ένα διαχρονικό σύμβολο καθαρότητας, διαύγειας και ανθεκτικότητας. Ανατέθηκε από κάποιον, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση έχει εξελιχθεί από μια μπουτίκ πολύτιμων λίθων σε μια πολυεθνική εταιρεία με διαφοροποιημένα συμφέροντα και αποτίει φόρο τιμής στην οικογενειακή κληρονομιά.

Ένα λουλούδι στην έρημο
Το εξωτερικό χρώμα αποτυπώνει την απόχρωση του αγριολούλουδου Globe Amaranth, το οποίο ανθίζει στην έρημο κοντά σε ένα από τα σπίτια του πελάτη. Ο διτονικός συνδυασμός αντικατοπτρίζει τα πολλαπλά στάδια της άνθισης του λουλουδιού. Τα κατώτερα τμήματα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα με διακριτικά χρωματισμένα ανθρακονήματα, τα οποία στα περισσότερα φώτα διαβάζονται ως χρώμα αμαξώματος. Η μοναδική επεξεργασία της μάσκας Pantheon αντικατοπτρίζει ένα άλλο πάθος του πελάτη της παραγγελίας και της οικογένειάς του: την υψηλή ωρολογοποιία. Τα λυγισμένα πτερύγια της γρίλιας του Amethyst Droptail είναι εν μέρει βουρτσισμένα στο χέρι και εν μέρει γυαλισμένα στο χέρι, με μια ακριβή γραμμή να σηματοδοτεί κάθε φινίρισμα – το αποτέλεσμα περισσότερων από 50 ωρών συλλογικής εργασίας.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Τα καμποτσόν από αμέθυστο που κοσμούν υπέροχα τη βάση της φιγούρας Spirit of Ecstasy και τα εσωτερικά περιστροφικά καντράν αποτίουν φόρο τιμής στην πρώιμη επιχείρηση του πελάτη στον τομέα των πολύτιμων πολύτιμων λίθων. Κάθε πέτρα εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες του οργανισμού του πελάτη πριν εγκριθεί προσωπικά και ατομικά από εκείνον. Το εσωτερικό της Rolls-Royce Amethyst Droptail χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός καμβάς για εξαιρετικά εξειδικευμένη ξυλουργική εργασία. Η Amethyst Droptail διαθέτει την πιο εκτεταμένη ξύλινη επιφάνεια στην ιστορία της μάρκας: το ξύλο. εκτείνεται από την πρόσοψη και τις πόρτες του αυτοκινήτου μέχρι το πάνελ σάλι, το οποίο τυλίγεται γύρω από τον οδηγό και τον συνοδό του.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Η επιλογή των υλικών ξεκίνησε με ένα δείγμα ανοιχτόπορου ξύλου Calamander Light, που προσφέρθηκε από τον πελάτη. Αυτό το ξύλο χαρακτηρίζεται από πολύπλοκη υφή και μεγάλες λωρίδες χρώματος. Η αντίθετη απόχρωση του δέρματος, που ονομάστηκε Sand Dunes, αναπτύχθηκε ειδικά από ειδικούς της Rolls-Royce για να ταιριάζει με τις καραμελένιες λωρίδες του δείγματος ξύλου. Στη συνέχεια, οι ειδικοί σε θέματα ξύλου πέρασαν πάνω από έξι μήνες για την εξεύρεση ξύλου με λωρίδες που ταιριάζουν ακριβώς με το χρώμα του δέρματος, επιθεωρώντας περισσότερους από 100 κορμούς πριν ανακαλυφθεί το τέλειο κομμάτι.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Το πίσω τμήμα του Droptail εκτελεί αεροδυναμική λειτουργία παράγοντας downforce για να βελτιώσει τη σταθερότητα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα. Κατά την εφαρμογή του ξύλου στο πίσω κατάστρωμα του Amethyst Droptail, οι ειδικοί της μάρκας πειραματίστηκαν όχι μόνο με τη μορφή του πάνελ, αλλά και με διαφορετικές υφές του ξύλου και την ακριβή γωνία τοποθέτησης του καπλαμά.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Για να διασφαλιστεί ότι το Amethyst Droptail μπορεί να απολαμβάνεται σε διάφορα κλίματα, τα εσωτερικά ξύλινα μέρη δοκιμάστηκαν για να πληρούν τα ίδια αυστηρά πρότυπα αντοχής με τα εξωτερικά μέρη. Περισσότερα από 150 δείγματα υποβλήθηκαν σε δοκιμές διάρκειας άνω των 8.000 ωρών, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης έκθεσης στο ηλιακό φως, αξιολογήσεων ανθεκτικότητας στο φως και δοκιμών αντοχής σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από +80°C έως -30°C.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή έχει σχεδιαστεί για να προσδώσει στη Rolls-Royce Droptail δύο ξεχωριστούς χαρακτήρες: χωρίς την οροφή της, η Droptail είναι ένα ευκίνητο, ανοιχτό roadster- με την οροφή τοποθετημένη, είναι ένα τρομερό coupé. Η οροφή διαθέτει ηλεκτροχρωμικό γυαλί, το οποίο μπορεί να αλλάξει χρώμα και διαφάνεια άμεσα. Σύμφωνα με το αίτημα του πελάτη, οι ειδικοί της μάρκας ανέπτυξαν γυαλί με ένα μοναδικό εφέ χαμαιλέοντα που θα άλλαζε την απόχρωσή του ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του αυτοκινήτου. Όταν απενεργοποιείται, το γυαλί είναι εντελώς αδιαφανές και έχει μια λεπτή μοβ απόχρωση, αντικατοπτρίζοντας το εξωτερικό φινίρισμα Amethyst του αυτοκινήτου. Μόλις ενεργοποιηθεί, το γυαλί γίνεται ημιδιαφανές, ταιριάζοντας με το χρώμα του δέρματος Sand Dunes που χρησιμοποιείται στην εσωτερική σουίτα. Δημιουργήθηκαν πάνω από 60 επαναλήψεις του χρωματισμού του γυαλιού πριν βρεθεί το τέλειο ταίριασμα.

Την πρόσοψη κοσμεί ένα μοναδικό ρολόι της Vacheron Constantin, που παραγγέλθηκε ειδικά από τον πελάτη. Το ρολόι “Les Cabinotiers Armillary Tourbillon” διαθέτει ένα περίπλοκο χειροποίητο μηχανισμό και στεγάζεται με ασφάλεια σε μια ειδικά σχεδιασμένη θήκη. Τα καντράν των οργάνων συνδυάζουν ένθετα στο χρώμα του αμέθυστου με το μερικώς βουρτσισμένο και γυαλισμένο φινίρισμα των δεικτών του ρολογιού, αντικατοπτρίζοντας τη σχεδιαστική επεξεργασία του Amethyst Droptail. Το ρολόι είναι στερεωμένο σε μια λευκοχρυσή βάση με χειροποίητο μοτίβο γκιγιότ με ηλιοφάνεια.

Το Rolls-Royce Coachbuild είναι το αντίστοιχο της Haute Couture της μάρκας και αντιπροσωπεύει την κορυφή της Rolls-Royce. Δημιουργημένο για οραματιστές ιδιοκτήτες που επιθυμούν να ξεπεράσουν τον καμβά των υφιστάμενων μοντέλων Rolls-Royce, το τμήμα Coachbuild δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ισχυρές, υποβλητικές εκφράσεις προσωπικού γούστου. Σε στενή, συνεχή συνεργασία με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες και τεχνίτες της Rolls-Royce, το Coachbuild τους προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για δημιουργικό πειραματισμό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ