top icon
Επικαιρότητα

H Seat στο Mobile World Congress

Luca de Meo: Από τον επόμενο χρόνο τα αυτοκίνητά μας θα είναι εξοπλισμένα με τη συνδεσιμότητα του μέλλοντος

 

Η Seat αποκαλύπτει το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της οδήγησης στα πλαίσια του Mobile World Congress, για ένα ψηφιακό οικοσύστημα που επιτρέπει μια νέα σχέση μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και περιβάλλοντος. Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις της εταιρείας σε επίπεδο συνδεσιμότητας και ανακοίνωσε ότι τα οχήματα της μάρκας θα είναι εξοπλισμένα με αυτές τις καινοτομίες μεταξύ 2018 και 2019. Προβλέψεις κυκλοφοριακού φόρτου σε πραγματικό χρόνο, προτεινόμενες καθοδόν συστάσεις για διαδρομές και στάσεις και προτάσεις ανάλογα με το πρόγραμμα διαδρομής του οδηγού και τυχόν αλλαγές σε αυτό, είναι μερικές από τις καινοτομίες που η SEAT παρουσιάζει στο MWC. Μετά τη διαμόρφωση του κινητού τηλεφώνου τους, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν σε έναν εντυπωσιακό προσομοιωτή και να βιώσουν την οδήγηση του μέλλοντος. Ο προσομοιωτής διαθέτει μία έξυπνη λειτουργία που βοηθά τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν το χρόνο τους προβλέποντας τις ανάγκες τους, κάνοντας αυτόματα προτάσεις ανάλογα με τις συνθήκες, ακόμα και πριν μπουν οι οδηγοί στο αυτοκίνητο τους.

Μεταξύ των καινοτομιών περιλαμβάνεται και μία εκτεταμένη έννοια της έξυπνης πλοήγησης, η οποία προβλέπει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. «Ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 2,5 χρόνια της ζωής μας στο τιμόνι και κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής στη Βαρκελώνη, ο χρόνος οδήγησης μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 50%. Η πλοήγηση που προβλέπει την κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος αλλά τα υπάρχοντα συστήματα πλοήγησης δεν το ξέρουν ακόμα αυτό», δήλωσε ο Luca De Meo. Τα συστήματα πλοήγησης πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρεία θα δίνουν δεδομένα κυκλοφοριακής κίνησης σε πραγματικό χρόνο αναφορικά με παράγοντες όπως το ωράριο των σχολείων, μεγάλες εκδηλώσεις ή καιρικές συνθήκες.

Ένας από τους νέους χώρους όπου η SEAT θα διεξάγει έρευνες στον τομέα της αυτοκίνησης θα είναι το Metropolis:Lab Barcelona, το έκτο διεθνές ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Volkswagen ακολουθώντας τα πέντε IT Labs σε Wolfsburg, Βερολίνο, Μόναχο και San Francisco. Όπως ανακοίνωσε ο Luca de Meo, θα τεθεί σε λειτουργία φέτος τον Απρίλιο. «Το Metropolis:Lab Barcelona θα βρίσκεται στο Pier01, στο κέντρο της πόλης, ένα ιδανικό περιβάλλον για εμάς, καθώς μας φέρνει κοντά στο καινοτόμο οικοσύστημα της και μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Βαρκελώνη», τόνισε ο Πρόεδρος της SEAT. 23 ειδικοί θα εργαστούν εκεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, προγραμματιστών και επιστημόνων πληροφορικής. Αυτοί θα αναπτύξουν λογισμικό και αλγόριθμους σχετικούς με υπηρεσίες κινητικότητας χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των οχημάτων, τη Βαρκελώνη ως Smart City και την κίνηση των πεζών με στόχο τη δημιουργία ασφαλέστερης και αποτελεσματικής σχέσης μεταξύ ανθρώπων και οχημάτων μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον. Το Metropolis:Lab Barcelona, θα διευρυνθεί μέσα στα επόμενα χρόνια μέχρι να φτάσει σε ένα επίπεδο προσωπικού 50 επαγγελματιών με υψηλή ειδίκευση.

Οι ειδικοί του Metropolis:Lab Barcelona θα έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης ενός στόλου από 10 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα Mii, που παρουσιάστηκαν στο MWC, στα πλαίσια του λανσαρίσματος του πιλοτικού προγράμματος carsharing στη Βαρκελώνη. «Αυτό το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο περίπτερο θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε τη λειτουργία της ηλεκτρικής τεχνολογίας σε οχήματα κοινής χρήσης. Δεν σημαίνει ότι αυτό πρόκειται να είναι και το πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά είναι το ιδανικό όχημα για την πραγματοποίηση αυτών των δοκιμών στη Βαρκελώνη», τόνισε ο Luca de Meo. Όλο το προσωπικό του Pier01, περίπου 1.000 άτομα, θα έχουν τα αυτοκίνητα αυτά στη διάθεση τους. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα eMii μέσω Digital Access, μια εφαρμογή κινητού προηγμένης τεχνολογίας που αντικαθιστά το κανονικό κλειδί.

Η SEAT ολοκληρώνει τη φιλόδοξη συμμετοχή της στο Mobile World Congress με έναν δικό της χώρο στο 4 Years From Now (4YFN) προκειμένου να αναζητήσει εξειδικευμένους επαγγελματίες και ταλέντα από τον χώρο της τεχνολογίας. Επιπλέον, η μάρκα συμμετέχει στην εκδήλωση Youth Mobile Festival (YOMO) η οποία έχει σχεδιαστεί προκειμένου να επιτρέψει στους μαθητές από όλη την Ισπανία να πειραματιστούν πάνω στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ