top icon
Επικαιρότητα

Η Bentley ανανεώνει την Bentayga

Φρεσκαρισμένο παρουσιαστικό, περισσότερες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις στους χώρους προτάσσει το ανανεωμένο πολυτελές SUV από το Crewe της Μ. Βρετανίας.

Η Bentayga αποτελεί εδώ και καιρό το μοντέλο-στιλοβάτη της Bentley έχοντας αποσπάσει μέχρι σήμερα την εμπιστοσύνη περισσότερων από 20.000 αγοραστών ανά τον κόσμο. Σήμερα, το βρετανικό εργοστάσιο έρχεται να ανανεώσει την παρουσία του στην κατηγορία των πολυτελών SUV και χωρίς μεγάλες αλλαγές στο «σώμα» της φρεσκαρισμένης Bentayga να ενισχύσει μια πορεία που χάραξε για λογαριασμό της Bentley το VW Group πριν πέντε περίπου χρόνια.

Bentley Bentayga

Οπτικά, παρά τις φαινομενικά μικρές επεμβάσεις, κάθε πάνελ του εμπρόσθιου και πίσω μέρους είναι νέο. Η πιο χαρακτηριστική απόκλιση σε σχέση με το παρελθόν έγκειται στη μάσκα, η οποία είναι μεγαλύτερη αλλά και ψηλότερη κατά 30 χλστ. Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έχουν γίνει στα φώτα, στο σχήμα των εμπρός φτερών, ενώ διευρυμένο κατά 20 χλστ. είναι το πίσω μετατρόχιο. Επεμβάσεις ελάσσονος βαρύτητας έχουν γίνει σε πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των ζαντών με διάμετρο 22 ίντσες.

Bentley Bentayga

Πιο τρανταχτές είναι οι διαφοροποιήσεις στην καμπίνα. Τα ανασχεδιασμένα πίσω καθίσματα, σε συνδυασμό με το νέο μηχανισμό ανάκλησής τους, έχουν αυξήσει τον «αέρα» για τα πόδια των πίσω κατά 100 χλστ., ενώ διαθέσιμο είναι πλέον και ένα χειριστήριο, τύπου tablet, για τον έλεγχο του συστήματος infotainment από τους επιβάτες της δεύτερης ή και τρίτης σειράς καθισμάτων. Σχεδιαστικά, πόλος έλξης είναι η νέα οθόνη των 10,9 ιντσών του συστήματος διασύνδεσης και ψυχαγωγίας, ενώ πλέον ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει δώσει τη θέση του σε μια ψηφιακή διάταξη.

Bentley Bentayga

Στα μηχανικά μέρη δεν εντοπίζει κανείς σημαντικές διαφοροποιήσεις, πέραν ασφαλώς της «αποχώρησης» του W12 κινητήρα από τη γκάμα του βρετανικού SUV. Έτσι, οι  δυνητικοί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα των 550 ίππων και την plug-in υβριδική, που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά – ούτε λόγος πλέον για εκδόσεις ντίζελ, οι οποίες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια για λογαριασμό της Bentayga πριν δύο περίπου χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ