top icon
Επικαιρότητα

Η Κίνα αντεπιτίθεται στις ΗΠΑ επιβάλλοντας φόρο 25% σε 106 είδη αγαθών

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα αμερικανικής προέλευσης αυτοκίνητα που εισάγονται στην αγορά της Κίνας.

Με μια αναμενόμενη κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης, αξιωματούχοι της τελευταίας ανακοίνωσαν προ ολίγου την επιβολή επιπρόσθετων φόρων στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων στη χώρα τους, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα λεπτά, ο νέος αυτός δασμός ανέρχεται στο 25%.

Τα ρεπορτάζ έγκυρων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα… αντίμετρα της Κίνας στις εξαγγελίες Trump αφορούν σε 106 είδη αγαθών, το κόστος των οποίων το 2017 ανήλθε σε τουλάχιστον 50 δις δολάρια.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται ηλεκτρικά και SUV μοντέλα καθώς και φορτηγά οχήματα, ο πρόσθετος φόρος αφορά μεταξύ άλλων σε προϊόντα και παράγωγά τους, όπως η σόγια, το καλαμπόκι, το σιτάρι, ο χυμός πορτοκαλιού, το ουίσκι, τα τσιγάρα, ο καπνός, το βαμβάκι, το βοδινό κρέας, τα προπάνιο, τα λιπαντικά είδη καθώς και σε ορισμένους τύπους αεροσκαφών αμερικανικής επίσης καταγωγής.

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Trump, αποφάσισε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων που υπάγονται στις κατηγορίες της ρομποτικής, της πληροφορικής, της τεχνολογίας επικοινωνιών καθώς και της αεροδιαστημικής._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ