top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Aston Martin Vulcan στη Γενεύη

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε την παρουσίαση μιας νέας εκρηκτικής πρότασης, που αναμφίβολα θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων στην επερχόμενη γιορτή της αυτοκίνησης στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε την παρουσίαση μιας νέας εκρηκτικής πρότασης, που αναμφίβολα θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων στην επερχόμενη γιορτή της αυτοκίνησης στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η εξαγγελία για την επίσημη παρουσίαση της νέας Aston Martin Vulcan στις 3 Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν έγινε μέσω ενός επίσημου δελτίου τύπου, αλλά με την αρωγή του διαδικτύου και την ανάρτηση στο κανάλι της βρετανικής εταιρείας στο youtube ενός, ομολογουμένως, όχι και τόσο αποκαλυπτικού teaser βίντεο. Ωστόσο, παρά τις πενιχρές πληροφορίες που το τελευταίο μα παρέχει, σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι η νέα Vulcan θα είναι μια περιορισμένης παραγωγής υπερ-κατασκευή (σημ.: πιθανότατα η παραγωγή της δεν θα υπερβαίνει τα μόλις 30 αντίτυπα, με το κόστος ασφαλώς να είναι ανάλογα εξεζητημένο…), η οποία θα προορίζεται αποκλειστικά για «track day events». Στόχος των βρετανών είναι η ενίσχυση της σπορτίφ εικόνας της μάρκας και η αξιοποίηση της αγωνιστικής «μαγιάς», η οποία προκύπτει μέσα από τη διαρκή εμπλοκή της στους αγώνες, ταχύτητας αλλά και αντοχής, σε πίστες.

To αγωνιστικό… προφίλ της νέας Aston Martin Vulcan ασφαλώς και παραπέμπει σε μοντέλα, όπως η LaFerrari FXX K και η McLaren P1 GTR,κάτι που αν μη τι άλλο καθιστά τη νέα βρετανική πρόταση ως την πλέον καθαρόαιμη στην 100ετή και πλέον ιστορία της. Πληροφορίες αναφορικά με την κινητήρια μονάδα προς το παρόν δεν υπάρχουν, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό είναι πολύ πιθανό να δούμε μια αναβαθμισμένη σε απόδοση εκδοχή του γνωστού ατμοσφαιρικού V12 της συλλεκτικής επίσης Ονε-77 που παρουσιάστηκε σε 77 μόλις αντίτυπα το 2009 και απέδιδε 730 ίππους ή και έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με… γερμανική καταγωγή. Δε μένει παρά να κάνουμε λίγες ακόμα μέρες υπομονή, έως ότου του… μυστήριο της νέας Aston Marton Vulcan αποκαλυφθεί και επίσημα σε κάθε του διάσταση._Χ.Α

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ