top icon
Επικαιρότητα

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe δοκιμάζεται στην Ιταλία (+video)

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών της κουπέ έκδοσης της νέας Σειράς 8 η οποία υπεβλήθη στην Ιταλία σε μια σειρά δοκιμών σε οβάλ πίστα.

Με την παρουσίαση τη χρονιά που πέρασε της πρωτότυπης εκδοχής της νέας Σειράς 8, η BMW μας έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούμε τι «κρύβει» το κορυφαίο κουπέ πολυτελείας της γκάμας της που θα δούμε μέσα στο 2018 να αποκαλύπτεται πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια. Επί της ουσίας, πέραν της αναβίωσης μιας εμβληματικής «οικογένειας» για την BMW (σ.σ.: η πρώτη «8άρα» παρουσιάστηκε το μακρινό πλέον 1989 με την παραγωγής της να σταματά 10 χρόνια αργότερα), το εν λόγω μοντέλο σηματοδοτεί συγχρόνως και κάτι παραπάνω: τη δεδηλωμένη, εδώ και καιρό, πρόθεση των Βαυαρών να… ανέβουν κατηγορία.

«Ανανεώνουμε το σύνολο της γκάμας μας ενδυναμώνοντας τις επιδόσεις των μοντέλων μας. Σύμφωνα με την στρατηγική μας, θα επικεντρωθούμε στις πολυτελείς κατηγορίες όπου μπορούμε να κερδίσουμε επιπλέον μερίδια», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση υψηλόβαθμων στελεχών της BMW λίγες μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα της Σειράς 8 Concept επί ιταλικού εδάφους στα πλαίσια της γνωστής εκδήλωσης-συνάθροισης, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Έτσι, με δεδομένο το «τέλος εποχής» της Σειράς 6 περί τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, η BMW προχωρά με ταχείς όπως όλα δείχνουν ρυθμούς την εξέλιξη της νέας Σειράς 8, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί σε δύο ακόμα εκδόσεις: την Μ8, σε κουπέ ασφαλώς «περιτύλιγμα» και την μάλλον αναγκαία σε εμπορικό επίπεδο «ξεσκούφωτη» εκδοχή της. Πριν από αυτές, όμως, θα προηγηθούν, για ευνόητους λόγους, οι «απλές» παραλλαγές της Σειράς 8 Coupe. Όπως η εικονιζόμενη, η οποία «επισκέφτηκε» την οβάλ πίστα δοκιμών μήκους 4 χλμ. η οποία βρίσκεται στην πόλη Aprilia της γειτονικής Ιταλίας, μόλις 28 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας, προκειμένου οι μηχανικοί του Βαυαρικού εργοστασίου να προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Τόσο στην ανάρτηση, όσο και στα ουκ ολίγα «ενεργά» ηλεκτρονικά καλούδια με τα οποία θα συνοδεύεται.

«Οι δοκιμές απέδειξαν ότι είμαστε σωστοί στο στόχο που έχουμε θέσει για τη νέα Σειρά 8. Οι δυναμικές επιδόσεις του οχήματος είναι εντυπωσιακές. Οι πελάτες και οι οπαδοί μας μπορούν να προσβλέπουν σε ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο», δήλωσε ο Klaus Frohlich, μέλος το ΔΣ της BMW.

Όπως… περήφανα δηλώνουν οι Βαυαροί, το παραπάνω επίτευγμα σχετίζεται άμεσα με την εξαιρετικά στενή σχέση της εταιρείας με το χώρο των αγώνων, καθώς η νέα Σειρά 8 αναπτύσσεται παράλληλα τόσο με την BMW M8, όσο και με την καθαρόαιμη M8 GTE, η οποία θα δώσει το «παρών» στον 24ωρο αγώνα της Daytona στις ΗΠΑ το προσεχές κιόλας Σαββατοκύριακο. Τον Ιούνιο δε, θα τη δούμε να λαμβάνει μέρος και στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν στη Γαλλία.

Προ το παρόν, λίγα είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν επίσημα δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές της «απλής» Σειράς 8 Coupe. Εντούτοις, έχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι κάτω από «σώμα» της θα βρίσκεται το δάπεδο της Σειράς 7, λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως την κίνηση θα παρέχουν ο γνωστός 3λιτρος κινητήρας ντίζελ της 730d, που θα αποτελεί και τη «βάση» της γκάμας, καθώς και ο V8 twin-turbo κινητήρας βενζίνης των 4,4 λίτρων των Βαυαρών. Αργότερα, πέραν των υβριδικών εκδόσεων, αλλά και της νέας Μ8, η οποία θα «φορά» μια βιταμινούχα εκδοχή του 8κύλιδνου επίσης κινητήρα της Μ5, στη γκάμα θα προστεθεί –για λόγους γοήτρου και όχι μόνο- και μια έκδοση με 12κύλινδρο κινητήρα._ Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ