top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche επενδύει εκ νέου στη Rimac

Η Porsche θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τους δεσμούς της με την Rimac μέσα από έναν νέο κύκλο επενδύσεων αρχικού ύψους 130 με 150 εκατ. ευρώ.

Οι σχέσεις της Porsche με την κροατική Rimac Automobili είναι ήδη στενές, με την πρώτη να κατέχει σήμερα το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης, η οποία ως γνωστόν ετοιμάζεται για το εμπορικό λανσάρισμα του C_Two – ενός ηλεκτρικού hypercar με απόδοση 1.900 ίππων το οποίο αποτελεί την «τεχνολογική βάση» για την Pininfarina Battista.

Όπως δήλωσε στο Automobilwoche ο Mate Rimac, ο ιδρυτής και βασικός έως τώρα μέτοχος της Rimac Automobili, η Porsche αναμένεται να επενδύσει στην κροατική εταιρεία κεφάλαια ύψους 130 με 150 εκατ. ευρώ μέσα στους προσεχείς δύο με τρεις μήνες, ενώ ένας νέος κύκλος χρηματοδότησης προγραμματίζεται για το τέλος του έτους που διανύουμε.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Porsche είναι πολύ πιθανόν να αυξήσει το μερίδιό της στην Rimac σε λίγο κάτω από το 50% σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει επίσης τη «μεταφορά» της Bugatti στους κόλπους της κροατικής εταιρείας.

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο Mate Rimac δεν αναφέρθηκε στα παραπάνω σχέδια περιοριζόμενες σε αναφορές ου αφορούν το προφίλ και το μέλλον της εταιρείας του τα προσεχή χρόνια:

«Τα supercars συνιστούν μία περιορισμένη αγορά, ενώ η αγορά εξαρτημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την εταιρεία μας.»

Στα πλαίσια αυτά, η Rimac σχεδιάζει τον υπερδιπλασιασμό του εργατικού δυναμικού της έως τις αρχές του 2023 σε 2.500 άτομα από 1.000 που είναι σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ