top icon
Επικαιρότητα

Η Βαυαρία μηνύει την VW

Τα απόνερα του dieselgate δεν έχουν τελειωμό για τον μεγαλύτερο αυτοκινητικό όμιλο του πλανήτη.

Η Βαυαρία είναι το πρώτο από τα δεκαέξι ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας που στρέφεται μέσω της δικαστικής οδού εναντίον του Ομίλου VW απαιτώντας αποζημίωση σε σχέση με τα διαφυγόντα κέρδη και τις ζημιές, εν γένει, που υπέστη το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων του. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, Markus Soeder, το κρατίδιο έχασε πάνω από 700.000 ευρώ ύστερα από την κάθετη πτώση της μετοχής της VW, η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά την αποκάλυψη του διαβόητου πλέον σκανδάλου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Βαυαρία, θυμίζουμε, είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους μεγαλύτερος μέτοχους του Ομίλου VW έχοντας στην κατοχή του πάνω από 58.000 μετοχές του.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν το κρατίδιο θα αιτηθεί αποζημιώσεις για απώλεια κερδών τον προσεχή Σεπτέμβριο εξαιτίας της πτώσης της τιμής της μετοχής της VW ή θα υποστηρίξει ότι οι όποιες οικονομικές ζημίες στο Ταμείο του επήλθαν εξαιτίας της παραβίασης των όρων εμπιστευτικότητας.

Ανάλογες κινήσεις-προσφυγές στη δικαιοσύνη μελετούν και άλλα κρατίδια, όπως εκείνο της Βάδης-Βιτεμβέργης. Ωστόσο, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, που αποτελεί, όπως όλοι γνωρίζουν, τον βασικό επενδυτικό πυλώνα του Ομίλου VW, εξέφρασε μέσω εκπροσώπων του έντονο «σκεπτικισμό» αναφορικά με το αίσιο τέλος της επερχόμενης δικαστικής προσφυγής του κρατιδίου της Βαυαρίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ