top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά όλα τα μοντέλα της GM έως το 2035

Η GM δήλωσε ότι στοχεύει όλα της τα μοντέλα να είναι ηλεκτρικά με χρονικό ορίζοντα το 2035.

Η ανακοίνωση της General Motors για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της με χρονικό ορίζοντα το 2035 έρχεται στο φως λίγα μόλις 24ωρα μετά τις δεσμεύσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα και να αντικαταστήσει τον στόλο των κρατικών οχημάτων – πάνω από 640.000 – με ηλεκτρικά.

Την περασμένη χρονιά η General Motors πούλησε στις ΗΠΑ περισσότερα από 2,5 εκατ. νέα οχήματα, εκ των οποίων μόλις τα 20.000 ήταν ηλεκτρικά. Ωστόσο, ο αμερικανικός κολοσσός έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους άνω των 27 δις δολαρίων στην ηλεκτροκίνησης, καθώς και στις τεχνολογίες, αυτόνομης οδήγησης μέσα στα προσεχή 5 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η νέα εταιρεία BrightDrop της GM

Η επικεφαλής της General Motors, Mary Barra, δήλωσε ότι  η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία είχε συνεργαστεί με το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας (EDF) με στόχο «να αναπτύξει ένα κοινό όραμα για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στα πλαίσια της εξάλειψης των εκπομπών από νέα οχήματα έως το 2035».

Διόλου τυχαία, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom δήλωσε ότι η πολιτεία σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση νέων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών που κινούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035. Αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Μασαχουσέτης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύουν να πράξουν το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Νέο λογότυπο για την GM

H General Motors δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να «περάσει» σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της έως το 2040. Στις ΗΠΑ τα εργοστάσιά της θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2035.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι μέχρι το 2025 θα είναι σε θέση να διαθέτει στις ανά την υφήλιο αγορές 30 ηλεκτρικά μοντέλα. Στις ΗΠΑ δε το ποσοστό των μοντέλων που θα κινούνται πλήρως από ηλεκτροκινητήρες στα μέσα της δεκαετίας θα αγγίζει το 40%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ