top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό MINI E, 204 ίππων

Ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνέχεια, με τη σχετική έκδοση του ΜΙΝΙ, Ε, να ξεπερνά σε ισχύ ακόμα και το συμβατικό ΜΙΝΙ Cooper S.

Η ΜΙΝΙ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου, ΜΙΝΙ Ε, που θα παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα Νοεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Παρότι οι αρχικές σκέψεις έκαναν λόγο για περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων, τα οποία προορίζονταν για την αμερικάνικη αγορά, οι φήμες ότι τελικά το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο θα περάσει σε μαζική παραγωγή, ώστε να καλύψει και τις ευρωπαϊκές ανάγκες, ολοένα και πληθαίνουν.
 
Το συγκεκριμένο όχημα ζυγίζει 1.456 κιλά και είναι διθέσιο, καθώς στη θέση των πίσω καθισμάτων βρίσκεται ένας συσσωρευτής ιόντων λιθίου. Αυτός φορτίζεται σε κανονικό ηλεκτρικό δίκτυο, σε χρόνο 8 ωρών, ο οποίος όμως μπορεί να μειωθεί στις 2,5 ώρες, με την εγκατάσταση ενός συστήματος που αυξάνει την ένταση του ρεύματος, στο γκαράζ του ιδιοκτήτη.
 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους εξέλιξης του όλου προγράμματος, η αυτονομία του συσσωρευτή αγγίζει τα 240 χιλιόμετρα. Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτεί, η ισχύς που αποδίδει φτάνει τους 204 ίππους, με ροπή 220 Nm, νούμερα που ξεπερνούν ακόμα και αυτά του συμβατικού MINI Cooper S. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 152 χλμ./ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ