top icon
Επικαιρότητα

Και το νέο 5θυρο Honda Civic κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι

Μετά την αποκάλυψη επί αμερικανικού εδάφους, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της 10ης γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου και στη γηραιά ήπειρο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου ευρωπαϊκού Honda Civic που είδαμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πριν λίγες εβδομάδες. Οι εκδόσεις που θα πωλούνται στην αμερικάνικη αγορά «φορούν» έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή 174 ή 180 ίππους, με την αρωγή στη δεύτερη περίπτωση ενός πιο… ελεύθερου συστήματος εξαγωγής. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ποια ακριβώς θα είναι τα μηχανικά σύνολα των «ευρωπαϊκών» Civic. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον εν λόγω 1.500άρη, ο οποίος θα διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις και επομένως, άλλη απόδοση, η Honda θα εγκαταστήσει κάτω από το καπό του νέου Civic έναν 1.000άρη βενζινοκινητήρα με 3 κυλίνδρους και τούρμπο, καθώς και τον γνωστό 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα της.

Φυσικά, στο εγγύς μέλλον, θα δούμε και τον 2λιτρο κινητήρα τούρμπο των Ιαπώνων να βρίσκει και αυτός τη θέση του κάτω από το εμπρός καπό, χαρίζοντας κίνηση στην κορυφαία έκδοση Type-R.

Το «ευρωπαϊκό» Civic, το οποίο θα προσφέρεται αποκλειστικά με 5θυρη περιβολή στην Ευρώπη, θα διαθέτει μικρές αισθητικές αποκλίσεις σε σχέση με το «αμερικάνικο», οι οποίες όμως δεν αναμένεται να αλλοιώσουν τα βασικά αισθητικά γνωρίσματά του.

Από πλευράς μεγέθους, σε σχέση με το υπάρχον, το νέο θα είναι 13 εκ. πιο μακρύ, 30 χλστ. φαρδύτερο και 20 χλστ. χαμηλότερο

Το νέο Civic Hatchback θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Swindon της Μ. Βρετανίας, απ’ όπου και θα εξάγεται σε όλη την υφήλιο.

Περισσότερα, υπομονή λίγες ακόμη μέρες. Και συγκεκριμένα, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ