20 Νοε 2017

24.000 αυτόνομα Volvo XC90 προτίθεται να αγοράσει η Uber

Μια ενδιαφέρουσα συμφωνία που έρχεται να αναδείξει τις κινήσεις αλλά και την έκδηλη πλέον αγωνία τόσο των καταξιωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών, όσο και των μεγάλων ονομάτων στον τομέα των διαμεσολαβητικών μεταφορών γύρω από τις νέες «αυτοματοποιημένες» υπηρεσίες κινητικότητας.

Volvo XC90 - Uber

Τόσο η νέα αυτή συμφωνία ανάμεσα στις Volvo και Uber, όσο και η πρόσφατη ανάμεσα στις Ford και Lyft, έρχονται να αναδείξουν με τον πλέον πειστικό τρόπο την πίεση που αυτή τη στιγμή δέχονται και οι δύο πλευρές προκειμένου να τοποθετηθούν εμπορικά όσο το δυνατόν καλύτερα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και να προλάβουν εν γένει τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών.

Όπως έγινε γνωστό, ο συνδυασμός των αυτοκινήτων της Volvo με το υπό εξέλιξη αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Uber, το οποίο θα κατασκευάσει η Uber Advanced Technologies Group, έρχεται να ενδυναμώσει την τριετή ήδη σχέση των δύο πλευρών και μάλιστα σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία από το Σαν Φραντσίσκο, η οποία δέχτηκε ισχυρό πλήγμα πρόσφατα μετά και την αποχώρηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της.

H Volvo, η οποία έχει περάσει από το 2010 στον πλήρη έλεγχο της Zhejiang Geely Holding Group, σχεδιάζει να κατασκευάσει τα 24.000 αυτά SUV στο εργοστάσιό της στην Torslanda της Σουηδίας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο CEO της, Hakan Samuelsson, όλα θα πωληθούν στην Uber περίπου με το ίδιο περιθώριο κέρδους με το οποίο διατίθεται στο κοινό όλα της τα αυτοκίνητα μέσω των επίσημων αντιπροσώπων της.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που να αφορούν στο οικονομικό σκέλος της εν λόγω αγοράς, η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποτελέσει μια τεράστια νέα επένδυση για την Uber. Παράλληλα, όμως, πρόκειται για μια κίνηση που σηματοδοτεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή από το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας, καθώς έως τώρα οι συμβαλλόμενοι οδηγοί αγόραζαν ή μίσθωναν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Uber, τα 24.000 αυτόνομα XC90 θα είναι σε θέση μέσω της σχετικής εφαρμογής (app) να «συλλέξουν» και να μεταφέρουν τους επιβάτες στον επιθυμητό προορισμό χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Volvo XC90 - Uber
Ετικέτες: