top icon
Επικαιρότητα

30.500 είναι οι εργαζόμενοι στην Porsche

Η Porsche κατακτά ένα ακόμα ορόσημο.

Η εταιρεία-σημείο αναφοράς για τον Όμιλο VW κατάφερε να ξεπεράσει το άτυπο φράγμα των 30.000 υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σύμφωνα με όσα η ίδια η Porsche ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, το εργατικό δυναμικό που απασχολείται σήμερα στις τάξεις της εμφανίζεται αυξημένο κατά 130%, ενώ λίαν συντόμως στους κόλπους της αναμένεται να ενταχτούν 700 επιπλέον εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην παραγωγή της νέας Taycan, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας.

Ένα ακόμη γεγονός που χρίζει ιδιαίτερης μνείας αφορά στην ηλικιακή διασπορά των υπαλλήλων, καθώς πάνω από τους μισούς έχουν γεννηθεί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρούν οι ιθύνοντες της Porsche, από το 1974 έως και το 1994.

Διαβάστε επίσης: Το success story της Porsche με τη γλώσσα των αριθμών

Θυμίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου η Porsche ανακοίνωσε πως θα «μοιραστεί» ένα μέρος της υψηλής κερδοφορίας του 2017 με τους εργαζόμενούς της. Πιο συγκεκριμένα, από τους 29.777 υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας την εποχή εκείνη, το ετήσιο μπόνους ανά εργαζόμενο, το οποίο έλαβαν 23.000 εξ αυτών, ανήλθε έως και τα 9.656 ευρώ. Κριτήρια για τον ακριβή καθορισμό του ανά περίπτωση είναι το πόστο που κατέχει ο κάθε εργαζόμενος, οι ώρες που απασχολήθηκε το 2017, καθώς και τα χρόνια που υπηρετεί στους κόλπους της εταιρείας. Από τα 9.656 ευρώ, τα 8.600 ευρώ καταβλήθηκαν «για την εξαιρετική απόδοση του προσωπικού κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017», ενώ 700 ευρώ έφτασαν στις τσέπες των υπαλλήλων ως «ειδική συνεισφορά στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Porsche VarioRente ή σε μεμονωμένα ανά περίπτωση προγράμματα». Επιπρόσθετα, 356 ευρώ δόθηκαν αποτίοντας φόρο τιμής στην Porsche 356, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν 70 ακριβώς χρόνια, το 1948._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ