top icon
Επικαιρότητα

350.000 ντίζελ αυτοκίνητα έχει επαναγοράσει η VW στις ΗΠΑ

Η VW έχει επαναγοράσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού περί τα 350.000 ντίζελ αυτοκίνητα που φέρουν το διαβόητο λογισμικό, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται αυτή τη στιγμή «αποθηκευμένα» σε 37 διαφορετικά σημεία της χώρας.

Τις 350.000 έχουν μέχρι στιγμή φτάσει τα ντίζελ αυτοκίνητα που έχει επαναγοράσει η γερμανική εταιρεία στις ΗΠΑ ως μέρος του εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει επέλθει ανάμεσα σε αυτή και τους πελάτες των επίμαχων οχημάτων, που ως γνωστόν φέρουν το διαβόητο λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Όπως μεταδίδουν σήμερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα αυτοκίνητα αυτά, τα οποία «φορούν» τον 2λιτρο TDΙ κινητήρα της VW, βρίσκονται παρκαρισμένα σε 37 διαφορετικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ντιτρόιτ και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας χαρτιού στο στη Μινεσότα.

Η εκπρόσωπος της VW, Jeannine Ginivan, δήλωσε ότι τα οχήματα αυτά αποθηκεύονται προσωρινά. Συντηρούνται δε «κατά τρόπο συστηματικό ώστε να διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα και ποιότητά τους έτσι ώστε να μπορούν να επιστραφούν στο εμπόριο ή να εξαχθούν, όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εγκρίνουν τι κατάλληλες τροποποιήσεις εκπομπών».

Συνολικά, η VW έχει συμφωνήσει ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 25 δις δολάρια στις ΗΠΑ εξαιτίας του dieselgate για αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων, τις ρυθμιστικές αρχές περιβάλλοντος, τις πολιτείες καθώς και από τους αντιπροσώπους της. Η δέσμευση της γερμανικής εταιρείας για επαναγορά οχημάτων αφορά σε περίπου 500.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί έως και τα τέλη του 2019.

Μέχρι και τα τέλη του 2017, πάντως, η VW είχε αγοράσει περί τα 350.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων περίπου τα 13.000 πουλήθηκαν ξανά, ενώ πάνω από 28.000 καταστράφηκαν με πρωτοβουλία της γερμανικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ