top icon
Κόσμος

Abarth – o απολογισμός του 2022

To 2022 ήταν μια χρονιά όπου η Abarth ενίσχυσε ιδιαίτερα το αποτύπωμα της στην παγκόσμια σκηνή, με έντονη παρουσία στους αγώνες, αλλά και στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Το 2022 ήταν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά για την Abarth, με τη μάρκα του Σκορπιού εκτός των άλλων να επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως θα περίμενε κανείς από μια μάρκα με την ιστορία της Abarth σε αυτή την επέκταση κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η εμπλοκή της στους αγώνες.

Abarth Formula 4

Το 2022 συνολικά έξι θεσμοί της Formula 4 επέλεξαν τα μονοθέσια Tatuus F4 T421 να εφοδιάζονται με τον κινητήρα T-Jet της Abarth απόδοσης 180 ίππων, σύνολο που κινεί και τα μοντέλα παραγωγής της σειράς 695. Σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Βραζιλία, αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο βρυχηθμός του κινητήρα της Abarth δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 130 νεαρούς οδηγούς από 41 χώρες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους αγώνες με μονοθέσια. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας, Τζώρτζης Μαρκογιάννης που αγωνίζεται στο θεσμό της Ιταλίας.

Abarth Pulse

Η δυναμική παρουσία της Abarth το 2022 επιβεβαιώνεται όμως και με την παρουσίαση του νέου Abarth Pulse, ενός μοντέλου που σχεδιάστηκε ειδικά για την αγορά της Βραζιλίας και σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στη χώρα. Η αποκάλυψη του μοντέλου συνδυάστηκε ιδανικά με το εκεί Πρωτάθλημα της Formula 4, όπου το Abarth Pulse ανέλαβε το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Abarth 500e

Τέλος, η πρόσφατη αποκάλυψη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, Abarth 500e αποτέλεσε την ιδανική είσοδο της μάρκας στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Το δυναμικό μοντέλο αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, με το πλάνο να προβλέπει στη συνέχεια τη διάθεσή του σε αγορές όπως εκείνες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας του Ισραήλ, αλλά και της Ιαπωνίας, όπου η Abarth ήδη είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Abarth Pulse logo

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των πωλήσεων που αφορούν στο 500 στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το 40% αφορά στις εκδόσεις των σειρών 595/695 της Abarth.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ