top icon
Κόσμος

Η ABB Robotics δημιούργησε το πρώτο ρομποτικά βαμμένο «αυτοκίνητο τέχνης» στον κόσμο

Το ρομπότ PixelPaint της ABB αναδημιούργησε το έργο αφηρημένης τέχνης του παιδιού-θαύματος Advait Kolarkar και τη γεωμετρική ιδέα της εταιρείας ψηφιακού σχεδιασμού Illusorr έχοντας ως καμβά ένα SUV της Volkswagen.

Η ABB Robotics συνεργάστηκε με δύο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, το οκτάχρονο ινδικό παιδί-θαύμα Advait Kolarkar και την κολεκτίβα ψηφιακού σχεδιασμού Illusorr με έδρα το Ντουμπάι, για να δημιουργήσουν το πρώτο ρομποτικά βαμμένο «αυτοκίνητο τέχνης» στον κόσμο. Η βραβευμένη τεχνολογία PixelPaint της ABB, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναδημιούργησε τέλεια το στροβιλώδες, μονοχρωματικό σχέδιο του Advait, καθώς και τα τρίχρωμα γεωμετρικά μοτίβα της Illusorr, σε ένα SUV της Volkswagen που υπέστη ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2021.

ABB Robotics

Εξοπλισμένα με 1.000 ακροφύσια στην κεφαλή του εκτυπωτή, τα ρομπότ βαφής IRB 5500 της ΑΒΒ μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τα εξαιρετικά πολύπλοκα έργα τέχνης σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η τεχνολογία PixelPaint με πρωτοφανή ακρίβεια και ταχύτητα, αποτύπωσε περίπλοκες, περίτεχνες λεπτομέρειες που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν με το χέρι.

Το εντυπωσιακό βίντεο μπορείτε να δείτε παρακάτω

Πρωτοποριακή τεχνολογία

Η πρωτοποριακή τεχνολογία PixelPaint της ΑΒΒ επαναπροσδιορίζει τη διαδικασία εφαρμογής βαφής και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμη εξατομίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιδίως στην εξωτερική βαφή. Η πολύχρωμη βαφή αυτοκινήτων ήταν παραδοσιακά μια επίπονη και δαπανηρή διαδικασία που περιελάμβανε πολλαπλά στάδια κάλυψης του αμαξώματος, αλλά η τεχνολογία της ABB επιτρέπει τη λεπτομερή, πολύχρωμη και ακριβή αναπαραγωγή οποιουδήποτε σχεδίου.

Με προσεκτικό έλεγχο, το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα σε μία μόνο εφαρμογή. Αυτή η επανάσταση στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας βαφής ανοίγει την πόρτα σε εξειδικευμένα και εξατομικευμένα σχέδια στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ABB Robotics

Η τεχνολογία PixelPaint ενισχύει επίσης τη βιωσιμότητα της κατασκευής, καταργώντας την ανάγκη για υλικά κάλυψης και επιπλέον εξαερισμό, γεγονός που μειώνει τις εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα εξοικονομεί νερό και ενέργεια. Συντονισμένη από το λογισμικό RobotStudio της εταιρείας, η κεφαλή βαφής “παρακολουθεί” πολύ στενά το αμάξωμα του οχήματος, ώστε να διασφαλίζεται ότι το 100% της βαφής εφαρμόζεται στο αυτοκίνητο χωρίς να υπάρχει ομίχλη στον αέρα. Τα διαφορετικά χρώματα βαφής εφαρμόζονται γρήγορα, με το προϊόν να διατρέχει το βαφείο μόνο μία φορά. Για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αυτό μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο παραγωγής και να μειώσει το κόστος έως και κατά 60 τοις εκατό.

ABB Robotics

Η ΑΒΒ και η μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η ΑΒΒ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης της τεχνολογίας μέσω έξυπνων κατασκευών για την υποστήριξη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετάβαση αυτή θα οδηγήσει στη χρήση περισσότερων ρομπότ σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των Αυτόνομων Κινητών Ρομπότ (AMR). Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της ΑΒΒ στην αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιστοποιήσουν την παράδοση εξαρτημάτων στις εγκαταστάσεις τους και να συνδέσουν ολοκληρωμένες, κλιμακούμενες, αρθρωτές κυψέλες παραγωγής, όπως η PixelPaint, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ευελιξία για την κάλυψη διαφορετικών επιπέδων ζήτησης στον τομέα της αγοράς.

ABB Robotics

Ο Sami Atiya, Πρόεδρος του τομέα Ρομποτικής & Διακριτών Αυτοματισμών της ABB, σχολίασε: “Η τεχνολογία PixelPaint της ΑΒΒ είναι κάτι περισσότερο από μια εξέλιξη – είναι μια επανάσταση. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς ο ρομποτικός αυτοματισμός και το λογισμικό μας RobotStudio® μπορούν όχι μόνο να ανοίξουν το δρόμο για πιο βιώσιμη παραγωγή, αλλά και να αναπαράγουν τέλεια ευαίσθητα έργα τέχνης που εξυμνούν την πρωτοτυπία και την ομορφιά του ανθρώπινου πνεύματος. Σε μια εποχή που οι καταναλωτές επιθυμούν πιο εξατομικευμένα προϊόντα, το PixelPaint αλλάζει τα δεδομένα και επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε σχεδίου με τρόπο που είναι τόσο βιώσιμο όσο και προσιτό”.

ABB Robotics

Επιπρόσθετα συμπλήρωσε: “Βρισκόμαστε στη μέση μιας σημαντικής δεκαετίας στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και στην αρχή μιας νέας εποχής. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να εξετάσουν νέους τρόπους εργασίας για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τη βιομηχανία σε αυτή τη μετάβαση και είμαι βέβαιος ότι με την ευέλικτη αυτοματοποίηση, οι βιώσιμες μεταφορές θα γίνουν γρήγορα πραγματικότητα”._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ABB Robotics
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ