top icon
Κόσμος

Albert Biermann: Φεύγει αλλά… μένει στο Hyundai Motor Group

Ο Albert Biermann, ο άνθρωπος πίσω από τη δημιουργία της Hyundai N και τη συνολική μεταμόρφωση των προϊόντων των Hyundai και Κia στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών τους, ανακοίνωσε ότι παραιτείται, παραμένοντας όμως στο Hyundai Motor Group σε θέση συμβούλου.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε ότι ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) του oμίλου, αποχωρεί από τα καθήκοντα του, συνεχίζοντας ωστόσο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτόν από τη θέση πλέον του Εκτελεστικού Τεχνικού Συμβούλου με έδρα την Ευρώπη.

Ως Εκτελεστικός Τεχνικός Σύμβουλος, ο Albert Biermann θα συμβουλεύει τον όμιλο για την εξέλιξη νέων προϊόντων και για μελλοντικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών καυσίμου, της ρομποτικής, του υδρογόνου και της εναέριας αστικής κινητικότητας. O Γερμανός θα υποστηρίξει επίσης με τις γνώσεις του την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης του Hyundai Motor Group.

Ο Albert Biermann εντάχθηκε στους κόλπους του κορεατικού ομίλου ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Δοκιμών και Εξέλιξης Οχημάτων Υψηλής Απόδοσης τον Απρίλιο του 2015, μετά από 31 χρόνια στη BMW, στην οποία διετέλεσε επικεφαλής της BMW M. Με έδρα το Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης του ομίλου στη Namyang της Κορέας, ο  Albert Biermann έχει επιβλέψει για λογαριασμό των Hyundai, Genesis και Kia αναρίθμητα project που σχετίζονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά των οχημάτων, την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Ωστόσο, στο ευρύ κοινό ο 65χρονος μηχανικός και μάνατζερ είναι γνωστός για την καθιέρωση της υπο-μάρκας οχημάτων υψηλών επιδόσεων Hyundai N.

Albert Biermann - Hyundai - Kia - Hyundai Motor Group

Το 2018, ο ομιλος έχρισε τον Albert Biermann ως Πρόεδρο και Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης στο Hyundai Motor Group.

Ο Albert Biermann εντάχθηκε για πρώτη φορά στην BMW το 1983 ως μηχανικός στο τμήμα αξιολόγησης αναρτήσεων. Το 1986 και το 1987 εργάστηκε ως μηχανικός στην BMW Motorsport, ενώ από το 1988 έως το 1993, ανέλαβε χρέη επικεφαλής στο τμήμα Vertical Dynamics in Chassis System Development της εταιρείας. Το 1994, διορίστηκε ως Διευθυντής Εξέλιξης Προϊόντων στην BMW Β. Αμερικής, ενώ από το 1997 έως το 2000 υπηρέτησε τη γερμανική εταιρεία από τη θέση του Διευθυντή Εξέλιξης της BMW M για θέματα που αφορούν το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα ηλεκτρικά συστήματα.

Το 2000, ο Albert Biermann επέστρεψε στη Γερμανία ως Τεχνικός Διευθυντής του τμήματος Sports & Touring Cars στην BMW Motorsport, ενώ το 2003 διορίζεται επικεφαλής για την εξέλιξη των BMW X5 και X5/X6M. Από το 2008 κατείχε το θέση του Αντιπροέδρου στο τμήμα μηχανολογικής εξέλιξης στην BMW M Automobiles και BMW Individual, στα πλαίσια πάντα BMW M GmbH.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ